Bosco oprisan nicusor3

Cea mai dură bătălie la Congresul PSD, din 19-20 aprilie, se anunţă a fi cea pentru regiunea Sud – Est, unde şi-au exprimat intenţia să candideze preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, Nicuşor Constantinescu – preşedintele CJ Constanţa şi Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău. Confruntarea Oprişan – Constantinescu va fi o reeditare a competiţiei pentru şefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene câştigată de Marian Oprişan. Cei trei vor fi aleşi doar de delegaţii din organizaţiile Constanţa, Vrancea, Brăila, Buzău, Galaţi şi Tulcea. Deşi Nicuşor Constantinescu are susţinerea filialelor, în condiţiile în care, acesta a căzut în dizgraţia PSD nu ar fi o surpriză ca el să piardă, din nou, în faţa lui Marian Oprişan. Liderul din Vrancea are şi avantajul experienţei de partea sa. Oprişan deţine şi acum, funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, spre deosebire de contracandidaţii săi, Constantin Boşcodeală şi Nicuşor Constantinescu.

Surse din PSD au declarat pentru ,,Gândul,, că preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a oscilat până în ultima clipă asupra listei pe care urmează să candideze. În final, a ales-o pe cea pentru vicepreşedinte regional decizie confirmată de altfel de Oprişan: „Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte regional”. Ultima oră de înscriere a candidaturilor a fost miercuri la ora 10.00.

Miza obţinerii funcţiei de vicepreşedinte pe regiunea de Sud-Est este extrem de mare, în condiţiile în care, cel mai probabil, vicepreşedinţii PSD aleşi pe regiuni vor fi viitorii preşedinţi regionali care vor avea un cuvânt greu de spus în stabilirea capitalelor. De altfel, Marian Oprişan a afirmat în repetate rânduri că ar vrea ca Regiunea Sud-Est să aibă capitala la Focşani. Un cuvânt important de spus vor avea şi delegaţiile la congres, cea din Vrancea numărînd 117 membri. Constantin Boşcodeală va avea alături, de la Buzău, o delegaţie formată din 109 social-democraţi iar Nicuşor Constantinescu va sosi la Bucureşti însoţit de 125 de membri PSD Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here