etnobotanice
Consumul de etnobotanice tinde să devină un fenomen greu de controlat la Buzău.
12 indivizi au fost săltați joi de la domicilii după ce oamenii legii au aflat că plasează astfel de substanțe dar și droguri de mare risc tinerilor consumatori din județ și nu numai. După ore bune de audieri, indivizii care nu s-au sfiit să distribuie moarte în pliculețe unor tineri naivi au fost reținuți, urmând a fi propuși instanței în vederea arestării.
Potrivit polițiștilor și procurorilor din cadrul DIICOT Buzău, numeroase descinderi au avut loc joi pentru destructurarea a două grupări de indivizi care au distribuit luni bune etnobotanice dar și droguri periculoase.
Etnobotanicele erau comandat pe Internet de pe un site din Marea Britanie, iar canabisul şi rezina de canabis proveneau de la dealeri din Buzău, Brăila şi Bacău. Anchetatorii susțin că drogurile erau vândute prin cluburi dar și la colț de stradă, în rândul cunoștințelor dealerilor ori a tinerilor care din vorbă în vorbă aflau de unde pot achiziționa substanțele periculoase. Îngrijorător este că drogurile au ajuns inclusiv în mâna unor minori, unii dintre ei ajungând la spital în urma consumului de etnobotanice sau a drogurilor de mare risc.

Iată mai jos comunicatul remis joi de IGPR privind destructurarea a două grupări de traficanți de droguri:

”Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat două grupări infracționale cu preocupări pe linia traficului de substanțe cu efect psihoactiv.

La data de 12 februarie a.c., polțiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și procurorii D.I.I.C.O.T. –Biroul Teritorial Buzău, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, au efectuat 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, pentru destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe cu caracter psihoactiv.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, pe raza județului Buzău s-ar fi constituit două grupări infracţionale, formate din 14 persoane, care, începând cu luna septembrie 2014 şi până în prezent, ar fi achiziţionat de pe raza municipiilor Buzău, Brăila şi Bacău substanţe cu efect psihoactiv pe care le-au comercializat.
O parte din substanţele cu efect psihoactiv ar fi fost expediate către membrii grupărilor prin intermediul unor firme de curierat.
De asemenea, membrii celor două grupări ar fi procurat şi comercializat aproximativ 660 de grame de substanţe etnobotanice, precum și cannabis, rezină de cannabis şi substanțe ce au în componență pentedrona – component calificat de lege ca drog de mare risc.
La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Buzău vor fi audiate 12 persoane urmând a fi luate măsurile legale care se impun.
La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale – I.P.J. Buzău și jandarmi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here