tigari
Consumul de etnobotanice este o practică în rândul multor tineri din județul Buzău. Din păcate, mulți încearcă substanțele periculoase iar puțini își dau seama, la un moment dat, că trebuie să se oprească și să ceară ajutorul cuiva autorizat.
Potrivit evaluării activității Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, în perioada ianuarie octombrie 2015 au beneficiat de asistență și au fost incluse în programele de specialitate ( şedinţe de consiliere socială, medicală, psihologică ) 18 persoane, din care consumatori cu probleme legate de consumul de alcool 2 , etnobotanice 16, iar 85 de persoane au solicitat informaţii privind riscurile consumului de droguri/alcool, la telefon sau la sediul Centrului.
În perioada menționată s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgenta 48 de persoane, cu intoxicație acută cu substanțe cu efect psihoactiv sau substanțe necunoscute.
”Totodată 12 persoane au fost trimise de către DIICOT Bucuresti si Buzău pentru evaluarea medicala, psihologica si sociala la CPECA Buzau potrivit HG 860/2005 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispozițiilor Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare și conform prevederilor Dispoziției Directorului ANA nr 70/1 din 08.04.2012 privind completarea echipei de evaluare cu specialiști din alte centre”, se arată în raportul activității Centrului de Prevenire , Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău.
Reprezentanții instituției menționate precizează, totodată, că în anul 2015 BCCOA Buzău a destructurat 3 grupări care se ocupau cu traficul de droguri, fiind descoperite 17 de infracțiuni în urma cărora au fost trimise în judecată 13 persoane.
Oamenii legii care luptă împotriva consumului și traficului de droguri au găsit la Buzău canabinoizi sintetici, aproape 250 de grame de canabis, pentedronă și rezina de canabis. De asemenea, au confiscat sume importante de bani rezultate din urma vânzării de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here