doua_mere_verzi 69La ultima sedinta de consiliu judetean, consilierii PDL cereau presedintelui Cristi Bagiu desecretizarea contractelor de deszapazire. Ulterior au cerut-o si oficial, in scris, iar contractele au fost furnizate. Consilierii judeteni PDL au considerat ca nu li s-a trimis un contract si au cerut explicit unul anume.

„Domnule preşedinte al CJ Cristinel Bîgiu, lipseşte un contract de deszăpezire (Nr. 69), vă rugăm daţi-ne lista completă!

Grupul consilierilor judeţeni ai PDL îşi exprimă în continuare indignarea atât în legătură cu modul în care reprezentanţii Consiliului Judeţean au înţeles să răspundă la solicitarea legată  de publicarea contractelor de deszăpezire, cât şi faţă de răspunsul oficial adresat presei – legat de acest subiect – prin care arată că: ”… La Consiliului Județean Buzău a fost înregistrată o singură solicitare în ceea ce privește contractele de deszăpezire, în data de 3 februarie 2014, venită din partea domnului Raul-Ioan Florescu, în calitate de lider al consilierilor județeni ai Partidului Democrat Liberal Buzău… Facem precizarea că aceste contracte sunt și au fost publice, fiecare persoană interesată putându-le consulta, cu atât mai mult consilierii județeni”. Pentru o mai bună cunoştinţă a situaţiei de fapt şi informării publice, precizăm că am făcut solicitarea menţionată nu o singură dată, ci de două ori, o dată public, în plenul şedinţei Cj şi altădată în scris, după cum s-a menţionat mai sus. De asemenea cerem ca TOATE contractele de deszăpezire să fie făcute publice nu numai cele înregistrate cu numerele 68, 70, 71, 72 şi 73, ci şi cel de la poziţia “69”. Vrem să ştim clar ce se ascunde în spatele acelui contract şi ce persoana importantă cu influenţă a făcut presiuni în aşa fel ca dumneavoastră să ne daţi lista incompletă. Spre deosebire de alţii, noi ştim să numărăm corect, fără să sărim unele cifre şi credem că după contractul “68” urmează cel cu numărul “69”, nu? La fel, trebuie să vă aducem aminte că acestea toate trebuiau să fie făcute publice PE SITE-UL CONSILIULUI JUDEŢEAN nu să aşteptaţi să vi se ceară în mod expres acest lucru din partea cetăţenilor.”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa Cristi Bigiu, presedintele Consiliului Judetean, a tinut sa explice la ce face referire acest celebru deja contract 69. Primul contract de deszăpezire, cel încheiat între Consiliul Județean și firma Nikost Impex pentru deszăpezirea zonei Râmnicu Sărat, a fost semnat în data de 26 noiembrie. Intre timp a fost semnat contractul cu numarul 69 care face referire la programul mere in scoli, dupa care următoarele 4 contracte de deszapezire au fost semnate la diferență de o săptămână.

„Contractul nr. 69 est legat de programul distribuției de mere în școli, similar programului cu cornul și laptele. Colegii de la PDL au solicitat cele 5 contracte de deszăpezire și  le-au fost date cele cinci contracte. Nu am înțeles de ce trebuia să aibă numere consecutive. Nu au fost consecutive pentru că, pe Zona Râmnic, a fost un singur ofertant iar pentru ca la celelalte zone au fost  câte doi ofertanți și a trebuit să se aștepte câteva zile pentru a trece perioada de contestații iar între timp s-a atribuit contractul cu mărul fără a se încerca să se ascundă ceva”, a explicat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here