politistii-au-descoperit-25000-de-litri-de-vin-contrafacut
Poliţia Română desfăşoară o acţiune pentru prevenirea şi descoperirea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării vinurilor şi a produselor viti-vinicole. Poliţiştii verifică 16 puncte de lucru, din patru judeţe între care se află și Buzău, ale unor societăţi ce desfăşoară activităţi economice în domeniul vinului.
Potrivit IGPR, în zilele de 20 şi 21 ianuarie, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române desfăşoară o acţiune, în judeţele Buzău, Bacău, Neamţ şi Vrancea, pentru prevenirea şi descoperirea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării vinurilor şi a produselor viti-vinicole.
Echipele de control verifică 7 agenţi economici, la 16 puncte de lucru ale acestora, urmând a fi ridicate probe şi contraprobe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societăţile verificate în vederea analizării în laborator, cercetările fiind continuate pentru stabilirea autenticităţii acestora.
De asemenea, sunt efectuate verificări cu privire la realitatea şi corectitudinea înregistrărilor financiar contabile, aprovizionarea cu materii prime şi materiale, în special struguri şi recipiente pentru ambalarea produselor finite, stocurile de produse existente şi beneficiarii mărfurilor comercializate.
Concomitent, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice continuă verificările şi în alte judeţe, unde agenţii economici verificaţi au comercializat vinuri şi produse viti – vinicole.
La acţiune participă 35 de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here