Conturile Prefecturii au fost din nou blocate. Atât instituţia, cât şi serviciile din subordine au de suferit în activitatea zilnică, din cauza măsurii luate de ANAF. Prefectul Carmen Ichim acuză Fiscul buzoian că a luat o decizie abuzivă. Conturile au fost blocate după ce un buzoian a cerut executarea silită, pentru a primi despăgubirile dintr-un dosar de punere în posesie a unui teren.

prefecturaŞefa de la Casa Albă s-a plâns, ieri, în şedinţa Colegiului Prefectural, de faptul că instituţia pe care o conduce are conturile blocate de către ANAF Buzău. Totul a pornit de la o decizie judecătorească de executare a unei obligaţii de plată, în valoare de aproape 80.000 de lei, în favoarea unui buzoian, care nu a fost pus la timp în posesia unui teren, de către comisia de fond funciar din anii trecuţi.

Prefectura şi serviciile aferente au de suferit din cauza blocării conturilor.

Prefectul a declarat că va sesiza sistuaţia la Ministerul Administraţiei şi la Ministerul de Finanţe, pentru a fi deblocată situaţia.

Pentru moment, Fiscul nu a luat nicio sumă din conturile Prefecturii, pentru a o vira către buzoianul care a cerut executarea silită.

Nu este pentru prima oară când conturile Prefecturii sunt blocate, tot din cauza unor cazuri similare, după executarea silită cerută de proprietari de terenuri, îndreptăţiţi să primească despăgubiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here