La o săptămână de la sistarea agentului termic, situaţia în mai multe grădiniţe şi creşe este revoltătoare. Părinţii aduc de acasă radiatoare şi calorifere electrice pentru ca micuţii să aibă căldură în săli. De pildă, la Grădiniţa cu program prelungit “Bobocei” din Micro III, s-a făcut şi o petiţie pentru reluarea căldurii.

radiator gradinitaPărinţii şi bunicii sunt revoltaţi. Ei sunt nevoiţi să îi ia pe copii de la grădiniţă, la prânz, pentru a nu-i lăsa să doarmă în frig.

Tot la Grădiniţa ”Bobocei” s-a făcut o petiţie, pe care o semnează părinţii, pentru a fi înmânată autorităţilor.

Toate acestea sunt urmările conflictului între RAM şi Ecogen, născut din cauza divergenţelor financiare legate de preţul de producţie al gigacaloriei. În timp ce conducerea Regiei de termoficare spune că facturile către producător sunt plătite la zi, responsabilii Ecogen susţin că Primăria nu a fost de acord cu scumpirea tarifului, ca urmare a majorării preţului la gaze naturale. Pentru că Ecogen nu a achitat facturile, distribuitorul de gaze a sistat serviciul către producătorul de energie termică, astfel că peste 10.000 de apartamente şi zeci de unităţi şcolare şi instituţii publice au rămas fără căldură.

Reluarea furnizării căldurii este puţin probabilă, având în vedere că adminsitratorii Ecogen au anunţat că nu vor putea achita facturile la gaze şi că, mai mult, societatea va intra în insolvenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here