Caz deosebit de grav aseara intr-o tabara scolara din judetul Buzau. Un copil de 13 ani a ajuns la spital cu capul zdrobit dupa cea căzut în cap pe beton iar poarta de handbal din metal a cazut peste el. Un alt copil a scapat ca prin minune cu numai citeva zgirieturi. Copiii se aflau intr-o tabara tematica privind chiar drepturile copilului.

Baiatul de 13 ani este din Craiova si se afla in tabara de la Poiana Pinului într-un grup de 250 de copii din mai multe judeţe. Aseara, in jurul orei 19,00, desi erau asteptati la masa, baiatul s-a dus sa se joace pe un teren de tenis invecinat cu tabara. Martorii spun ca baiatul s-a agatat de bara transversala a unei porti de handbal si minute in sir s-a balansat pe aceasta. La un moment dat, poarta metalica s-a desprins, copilul a cazut in cap pe ciment cu poarta peste el. Un alt baiat a fost si el ranit.

Cristi Vioiu,directorul Directiei de Tineret si Sport Buzau spune că “terenul nu apartine taberei din Poiana Pinului, e al Curtii de Conturi,ei administrează acel teren , ei decid dacă încuie sau nu terenul. Ştiu că copiii trebuiau supravegheati, din ce am discutat cu alti copii care erau acolo, baiatul s-ar fi agăţat cu picioarele pe poarta”. Alertati de copii, insotitorii au chemat ambulanta.“ Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unui copil care s-a lovit la cap. Copilul avea traumatism cranio-cerbral, vărsături cu sânge. I s-a făcut tomografie şi după ce s-au constatat mai multe fracturi craniene a fost trimis la Bucureşti” a declarat Rodica Corneci, asistent-sef la Ambulanta Buzau.

Autoritatile au deschis o ancheta.”S-a deschis dosar penal pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs accidentul” a declarat comisarul Florina Crucianu,purtator de cuvint IPJ Buzau. Administratorul taberei Poiana Pinului, Vili Motreanu a declarat că între persoanele care supravegheau grupul de copii era şi mama băiatului.  Cei 250 de copii din toata tara au ajuns la Poiana Pinului prin intermediul Fundatiei „Salvati Copiii” si participau la o tabara tematica privind drepturile copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here