O școală de la țară ar putea fi închisă (UPDATE), o grupă de grădiniță din orașul Buzău a fost trimisă în izolare la domiciliu și alte două grupe de elevi de la două licee, tot din municipiul Buzău, au intrat în izolare acasă, după apariția primelor cazuri de COVID în rândul profesorilor și elevilor, după începerea anului școlar, la nivelul județului Buzău.  

Vorbim despre depistarea cu SARS-COV2 a trei cadre didactice și a doi elevi. 

Școala Izvoru Dulce din comuna Merei ar putea intra pe scenariul roșu, după ce o profesoară care predă la mai multe clase a fost confirmată cu noul coronavirus.Scoala Izvoru Dulce MereiElevii de la clasa unde este dirigintă vor fi în izolare, urmând să desfășoare doar ore online.

Conducerea unității, alături de DSP și ISJ, analizează, însă, oportunitatea închiderii întregii unități, astăzi urmând să se ia o decizie. (Iată ce s-a decis!)

De asemenea, o grupă mică de la Grădinița „Bobocei” din cartierul Micro III, din municipiul Buzău, nu va mai veni la unitate, timp de două săptămâni, după ce una dintre cele două educatoare a fost depistată cu COVID. În plus, colega educatoarei și cele două îngirjitoare de la grupa formată din 16 copii au intrat în izolare la domiciliu. 

Un alt cadru didactic depistat pozitiv provine de la Liceul Tehnic Buzău, însă nu au fost impuse măsuri speciale, având în vedere că profesoara respectivă nu a fost săptămâna trecută la liceu, fiind în izolare la domiciliu, după ce soțul a fost confirmat cu coronavirus.

Au apărut cazuri și în rândul elevilor. Două grupe de elevi de la Liceul de Artă și de la Liceul „Al. Marghiloman” din Buzău au intrat în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, după ce la fiecare grupă a apărut câte un caz de COVID.

Acestea sunt primele cazuri de îmbolnăviri de la nivelul județului Buzău, după începerea anului școlar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here