poze de paste,imagini de paste,avatar de pasti,paste,easter,paste fericit,happy easter,oua de paste,easter bunny,hristos a inviat (10)Invierea Domnului este una dintre cele mai importante si mai frumoase sarbatori ale crestinatatii. Cel mai raspandit obicei crestin de Paste este vopsirea de oua rosii. Acestea sunt nelipsite de pe masa copioasa din prima zi a acestei sarbatori si face deliciul celor mici, care abia asteapta sa le ciocneasca.
Desi inainte nu se accepta ca oule sa aiba alta culoare in afara de cea rosie, acum lucrurile s-au mai schimbat, iar mamele si copiii le coloreaza cu verde, galben sau albastru.
Exista mai multe legende legate de obiceiul vopsirii oualor in cultura romaneasca. Cea mai populara dintre ele spune ca Maica Domnului, care venise sa-si planga fiul rastignit, a asezat cosul cu oua langa cruce si acestea au fost inrosite de sangele care picura din ranile lui Iisus.

Lumina sfanta
In noaptea de Inviere, credinciosii sunt incurajati sa mearga la biserica si sa ia lumina. Ei trebuie sa aduca de acasa o lumanare, pe care o vor aprinde cu cea pe care o scoate parintele din altar. Lumina este simbolul Invierii.
Cele mai multe familii pastreaza restul de luminare ramasa nearsa dupa slujba si o aprind in cursul anului in cazul in care au un mare necaz. La sfarsitul slujbei de Inviere, preotul imparte tuturor Sfintele Pasti si ii impartaseste pe cei mici.

Mielul
In Romania, toate familiile servesc la masa de Paste carne de miel preparata sub diverse forme. Fie ca este vorba despre friptura sau drob, cei mici si cei mari se bucura de carnea gustoasa.
Mielul este simbolul Mantuitorului Iisus, care a fost sacrificat pentru a salva omenirea.

Pasca
Acest preparat dulce obtinut din aluat, branza si stafide este printre felurile preferate ale celor mici. El se prepara o data pe an de mame si bunici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here