bobo1Programul slujbei de Boboteazã de mâine va începe la biserica Sfântul Sava, de la ora 9.00, cu Liturghia, iar la ora 11.00, credincioşii se vor îndrepta spre podul de la Mărăcineni, pentru ceremonia de sfinţire a apei. Apoi, conform tradiţiei păstrată de zeci de ani, mai multi tineri curajoşi se vor arunca în apa îngheţată a râului pentru a recupera o cruce din lemn aruncată de un preot. La întreaga procesiune sunt aşteptaţi să participe peste o mie de credincioşi. În acest sens, autorităţile vor pune la dispoziţia preoţilor o cisternă, cu o capacitate de cinci tone, din care va fi distribuită apa sfinţită.

Totodată, peste 45 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău vor asigura protecţia participanţilor, ordinea si liniştea publică, prevenirea aglomerărilor de persoane şi a busculadelor, precum şi  gestionarea   situaţiilor ce pot să apară pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Bobotează.

În municipiul Buzău, poliţiştii de la Serviciul Rutier şi jandarmii vor asigura măsurile de ordine pe traseul Catedrala Municipală Sfântul Sava – râul Buzău, precum şi la râul Buzău unde va avea loc slujba de sfinţire a Agheasmei Mari şi tradiţionala aruncare a crucii în râul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here