E85 - DEZAPEZIREPentru iarna 2013 – 2014, Consiliul Judeţean Buzău a încheiat cinci contrate de deszăpezire, în valoare totală de 12,8 milioane de lei. Facturile de deszăpezire au ajuns la Consiliul Judeţean, şi în mare parte s-au şi plătit, acestea totalizând 6,8 milioane de lei. Din aceşti bani, peste 100.000 de lei au fost investiţi în 9 kilometri de parazăpezi care au fost montate pe drumurile județene şi care vor fi folosite și anul viitor.

„Au venit facturile pe deszăpezire și din câte știu s-au și plătit în mare parte, a mai rămas un rest mmic dar se rezolvă. Facturile pe perioada scursă de la începutul contractelor și până acum, incluzând perioadele de cod roșu au însumat 6,8 miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă aproximativ 53 la sută din valoarea licitată. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că din acești bani mai bine de 1 milion de lei vechi reprezintă costul parazăpezilor montate pe 9 kilometri de drum. Acestea au fost foarte utile și vor fi folosite și în anii ce vin, alături de altele care vor fi montate la momentul respectiv”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Chiar în aceste condiţii, consilierii judeţeni PDL susţin că la Buzău costurile de deszăpezire au fost cu peste 50 la sută peste cele din judeţele Brăila, Galați sau Călărași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here