Bigiu DNACristi Bîgiu rămâne în continuare după gratii. Acesta a contestat decizia Tribunalului Călăraşi care a respins, la începutul lunii martie, cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Astăzi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti s-au pronunţat cu privire la contestaţia lui Cristi Bîgiu şi au hotărît ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean să rămână în stare de arest preventiv. Soluţia a fost dată în camera de consiliu şi este definitivă.
Şeful CJ Buzău a fost luat pe 6 decembrie 2014 de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită în parcarea din faţa blocului în care locuieşte. O zi mai târziu, Bîgiu și Colgiu acuzat de complicitate la luare de mită au fost arestați preventiv, de atunci aflându-se după gratii.
Potrivit DNA, Bîgiu a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de luare de mită în formă continuată, 12 infracţiuni de conflict de interese în formă continuată şi tentativă de spălare a banilor, în timp ce finul său, Florin Mădălin Colgiu, administrator al SC Alexandra SRL, a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită în formă continuată şi pentru complicitate la tentativa de spălare a banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here