spitalul-judetean-buzau
Spitalul Județean Buzău se confruntă cu o acută criză de personal: de la infirmiere și asistente până la medici specialiști. Nevoie de personal de specialitate ar fi în multe dintre secțiile spitalului, de exemplu la Urologie, Cardiologie, UPU, Radiologie, Pediatrie, Oncologie, Neonatologie, dar și la Serviciul de Medicină Legală. Numeroase posturi pentru medici sunt scoase frecvent la concurs însă nimeni nu vrea să vină să lucreze aici.
De exemplu, pentru postul de urolog în secția de Urologie a Spitalului Județean Buzău s-a înscris recent un singur medic, Călin Manta, care a fost însă respins la proba scrisă, la care a luat doar 36 de puncte. În condițiile în care pentru a trece la proba a doua era nevoie de minim 60 de puncte, medicul a fost respins, astfel că postul va fi din nou scos la concurs.
Conducerea Spitalului Județean Buzău reamintește faptul că potrivit hotărârii Consiliului Județean, pentru tinerii specialiști, unitatea susține costurile aferente contractelor de locațiune-locuință de serviciu și utilități, în limita unui plafon lunar de 1000 de lei/persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here