lapte prafBebelusii din Buzau vor primi pentru luna in curs doar doua cutii de lapte praf in loc de cat este prevazut in legea care stabileste atat criteriile cat si cantitatea acordata gratuit, dar si indicatia medicului de familie. Directorul Directiei de Sanatate Publica spune ca pentru ca distributia sa fie integrala asa cum a fost pana acum, ar trebui ca pe stoc sa fie 2400 de kg, insa in rezerve sunt doar 700 de kg.

Luna trecuta au beneficiat de laptele praf gratuit 1063 de micuti iar luna aceasta numarul lor a scazut la 1050. Venera Acsinte spune ca licitatia pentru achizitionarea de  lapte praf care se distribuie gratuit sugarilor, este facuta la nivelul Ministerului Sanatatii si in acest moment exista contestatii care intarzie achizitionarea produsului.

„Situatia probabil nu va fi de durata, noi speram ca spre sfarsitul lunii sa intram in normalitate”, a apreciat directorul DSP Buzau, medicul Venera Acsinte.

Laptele praf formula pentru sugari se acorda gratuit, pe baza de prescriptie medicala eliberata de medicul de familie, numai pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni, care nu beneficiaza de lapte matern si care se incadreaza in urmatoarele criterii: mame care nu au voie sa alapteze din motive medicale, copii care nu cresc in greutate din cauza insuficientei laptelui matern, copil adoptat sau aflat in plasament ori copil a carui mama a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here