vaccin bebelusi
Criza vaccinului antirabic este pe cale de a fi rezolvată. Asta după ce compania Sanofi Pasteur a anunțat că a decis să accepte furnizarea vaccinului antirabic în România la preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care nu mai erau doze din acest vaccin la Institutul „Matei Balş” din cauza refuzului producătorilor de a le vinde la preţul cerut de minister.
„Având în centrul preocupărilor sănătatea publică din România, Sanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin Verorab (vaccin antirabic inactivat, pulbere şi soluţie pentru suspensie injectabilă, pachet de 5 fiole incolore, cu o singură doză de pulbere şi 5 fiole de 0,5 ml soluţie pentru suspensie injectabilă) în condiţiile propuse de către Ministerul Sănătăţii. Decizia Sanofi Pasteur s-a bazat pe preocuparea noastră constantă pentru sănătatea publică şi pentru sănătatea fiecărui pacient român. Sanofi Pasteur a acţionat întotdeauna în conformitate cu legile locale. Confirmăm încă o dată că întreaga documentaţie de preţ pentru vaccinurile Sanofi Pasteur a fost înaintată autorităţilor locale în deplină conformitate cu legislaţia şi reglementările actuale”, se arată în comunicatul companiei farmaceutice.
Sanofi Pasteur reconfirmă disponibilitatea stocurilor de vaccin antirabic Verorab necesare pentru a satisface cererile spitalelor din România.
Reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală arătau, în 23 noiembrie, că unitatea a rămas fără vaccinurile antirabic şi antitetanos, după ce producătorii acestor produse au refuzat preţurile stabilite de Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2015, conform legislaţiei.
„Avem bani, vaccin există în depozite, dar nu îl putem cumpăra, pentru că există discuţii în privinţa preţului. Situaţia ţine de aproximativ două luni, dar până acum au mai fost produse pe stoc”, au explicat oficiali ai spitalului.
Preţul cel mai mic pentru vaccinul antirabic este în Slovacia – 218,15 lei, iar la antitetanos, în Franţa – 6,76 lei pe cutie.
Buzăul nu mai avea decât câteva sticluțe de vaccin antirabic, situația fiind cu adevărat îngrijorătoare având în vedere că lunar se prezentau la centrele de vaccinare zeci de persoane mușcate de câini ori de alte animale, care necesitau imunizarea împotriva virusului care provoacă temuta boală ce poate fi mortală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here