militari stafeta
Ziua Naţională a României va fi marcată în acest an într-un mod inedit, prin organizarea unui cros cu predare de Ştafetă a Unirii. 21 de garnizoane din toată țara participă la acest cros cu predare de ștafetă, cu scopul strângerii de fonduri pentru ca cel puțin un militar rănit în teatrele de operații din Irak sau Afganistan să fie trimis la Jocurile Paralimpice Invictus.
Militarii din Garnizoana Buzău au primit ștafeta joi de la colegii lor de la Focșani, urmând ca buzoienii să meargă pe jos, în pas alergat, până la Ploiești pentru a preda ștafeta mai departe.

”Un grup de aproximativ 130 de militari, din 24 de garnizoane, s-au organizat voluntar în echipe şi au planificat, de Ziua Naţională a României, proiectul „STELE PENTRU VETERANI!”, care implică etape zilnice de alergare, între garnizoanele de domiciliu, pentru a ajunge, în acelaşi timp, la Alba Iulia de 1 Decembrie. Din toate colţurile ţării, camarazi de-ai noştri, militari ai Armatei României, constituiţi voluntar în echipe, din Babadag, Galaţi, Iaşi, Piatra-Neamţ, Focşani, Buzău, Vatra Dornei, Miercurea Ciuc, Şimleul Silvaniei, Bistriţa, Ploieşti, Sf. Gheorghe, Braşov, Făgăraş, Cincu, Sibiu, Zalău, Cluj, Timişoara, Arad, Deva, Bucureşti, Curtea de Argeş şi Craiova îşi unesc eforturile pentru a desena, prin alergare, o stea pe harta României pentru veteranii noştri! O stea pentru veterani! În fiecare din aceste localităţi, liderii de echipe vor da onorul la Monumentele Eroilor Neamului. Proiectul are drept scop să aducă în atenţia societăţii civile respectul şi preţuirea care se cuvin veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare. Este un eveniment deschis tuturor, militari şi civili deopotrivă, un eveniment prin care un grup informal de oameni capabili să facă diferența, să schimbe, să motiveze, să inspire, îşi pun sufletul curat în slujba voluntariatului și a camarazilor. Luptă împotriva ignoranței pentru consolidarea unei punţi de legătură între militari și civili. Vă invităm să susţineţi echipa voastră locală pentru a reuşi împreună să îndeplinim obiectivul acestor minunaţi camarazi, care şi-au propus prin efortul lor să trimită cel puţin un luptător rănit în teatrele de operaţii din Afghanistan sau Irak la ediţia viitoare a Jocurilor Paralimpice Invictus!”, se arată într-un comunicat remis de Asociația de Caritate Camarazii din Armata României.

De la Buzău, militarii au plecat spre Ploiești joi după amiază, urmând ca fiecare din cei care fac parte din echipă să alerge 15-20 de km.
” Vom parcurge în alergare distanța de la Buzău la Ploiești sub formă de ștafetă. Ștafeta am preluat-o de la Garnizoana Focșani și o vom preda vineri Garnizoanei Ploiești. Fiecare militar va avea de parcurs un tronson de 15 -20 de km însumând circa 75 de km. Predarea ștafetei se va face în fața statuii Mihai Viteazu din centrul Ploieștiului. ”, a declarat joi căpitan Ciprian Tomică din Garnizoana Buzău.
Pe 1 decembrie, toţi militarii care au alergat la Ştafeta Invictus vor ajunge cu drapelele batalioanelor pe care le reprezintă, la Alba Iulia, acolo unde a avut loc Marea Unire de la 1918.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here