A băut bine, ce numai el știe, după care s-a urcat la volanul unei cisterne plină ochi cu spumă poliuretanică și a plecat către destinația aflată la sute de km depărtare. Pentru că aburii alcoolului i-au încețoșat privirea și nu a mai văzut drumul drept a condus în zig-zag până când un echipaj al poliției rutiere Buzău i-a ieși în cale și până aici i-a fost. Este isprava unui tânăr șofer moldovean depistat în această după amiază cu o alcoolemie de 1,33.

La intrarea pe Șoseaua Nordului în județul Buzău, după ce a condus sute de kilometri fără să fie întrebat de sănătate, șoferul moldovean care conducea precum un căruțaș pe arătură, a fost oprit de un echipaj de poliție. Oamenii legii s-au îngrozit văzând ditamai cisterna de zeci de tone că face zig-zag-uri pe șosea. L-au invitat pe șofer să sufle în fiolă și când au citit indicația aparatului Dragger și-au pus mâinile în cap. L-au luat la întrebări dar nu au reușit să afle prea multe. Șoferul scotea câte un cuvânt după care tăcea mâlc. În cele din urmă verificând actele au aflat că transporta spumă poliuretanică din Rusia la Râmnicu-Vâlcea. Polițiștii și-au luat măsurile de precauție care se impun în acest caz.
Șoferul vădit deranjat de întrebările ce i se pun a stat în cabina cisternei până când a fost dus la probele de sânge.

Pe numele șoferului a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului iar legalitatea transportului este verificată de inspectorii ARR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here