Unul dintre profesorii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Boboc, Cosmin Daniel Nedelcu, vorbește despre educația online și vaccinare, fiind convins de eficiența campaniei de imunizare. 

„Școala online reprezintă, pentru mine, noutatea absolută a ultimului an. La începutul anului trecut nu mi-am imaginat că viața se va schimba radical. Apariția vaccinului împotriva COVID 19 reprezintă un ajutor imens pentru sistemul educațional, în general, și pentru instituția noastră în special.

Disciplina „Limba engleză”, pe care o predau de peste 14 ani în această școală, are nevoie de interacțiune. Aceasta poate fi între elevi și profesor sau doar între elevi. Oricum ar fi aceasta, ea trebuie să existe și reprezintă fundamentul comunicării și al interacțiiunii sociale.

Până la momentul declanșării pandemiei cauzate de către virusul SARS-Co2 făceam eforturi pentru a limita folosirea dispozitivelor inteligente de către elevii mei. Și apoi a trebuit să ne adaptăm la noile realități. Mereu am avut o relație de colaborare cu elevii mei, și aveam rolurile bine stabilite. Școala online reprezintă o responsabilitate pentru elevii noștri. Lor le-a revenit rolul determinant în procesul educațional. Este o provocare pentru oricine să devii centrul auto educației. De aceea am un respect extraordinar pentru toți elevii noștri.

Putem discuta mereu despre calitatea actului didactic și despre adaptarea la predarea de tip hibrid sau exclusiv online, dar cred că toate aceste cuvinte într-o limbă de lemn nu înseamnă nimic pentru adevărații actori ai educației: elevii și cadrele didactice.

Concluzia mea personală este că anul 2020 și această pandemie ne-au arătat care sunt adevăratele valori ale educației: simbioza și interacțiunea permanentă între elevi și profesor și nu în ultimul rând bucuria de a descoperi și învăța lucruri noi.

Sunt încrezător că noile vaccinuri ne vor oferi șansa de a relua cursurile în format clasic și de a ne revedea plini de entuziasm.” , spune cadrul didactic de la școala militară a unității de la Boboc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here