ghica3

Cumnatul fostului viceprimar, Sebastian Radu, care și-a dat demisia recent din funcție, invocând o diferență de opinie față de restul șefilor din Palatul Comunal, a fost arestat într-o țară străină, pentru furt.
Bărbatul, Florin Gabriel Ghica, a fost prins în România și apoi extrădat, fiind arestat în Finlanda, unde a comis 2 furturi în valoare de 80 de mii de euro. Potrivit autorităților finlandeze, buzoianul ar fi furat în 2 rânduri aparatură medicală, provocând un prejudiciu semnificativ, de 80 de mii de euro. Conform surselor citate, furturile ar fi fost comise în anii 2013 și 2014, unul în timpul unei expoziții, altul în timpul unui congres care reunea specialiști în domeniul stomatologiei.
Potrivit hotărârii Curții de Apel Ploieşti, Ghica a primit mandat de arestare pe 5 februarie pentru 15 zile, până pe 19 februarie, inclusiv. Tot pe 19 februarie, Curtea de Apel Ploieşti a adus la cunoştinţa autorităţilor judiciare din Helsinki executarea mandatului european de arestare emis la data de 15 februarie 2015 de către Parchetul din Helsinki. Aceeaşi instanţă a autorizat predarea lui Ghica autorităţilor judiciare finlandeze, respectiv Judecătoria Helsinki.
Întâmplător sau nu, demisia lui Sebastian Radu din funcția de viceprimar al orașului a venit la scurt timp după arestarea cumnatului său.
Florin Gabriel Ghica este asociat la un restaurant din Vernești. Sora bărbatului, respectiv soția fostului vice Sebastian Radu, lucrează ca medic stomatolog la o clinică privată pe care familia sa o manageriază în Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here