339296.localUn cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter s-a produs in aceasta seara la ora locala 22:33:12.  Cutremurul a fost resimtit in mai multe orase din sudul si estul tarii.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona PIETRELE INSIRATE (45,64 grade latitudine Nordica, 26,56 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 136 km si a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de IV-V grade pe scara Mercalli, iar la Bucuresti de III-IV grade pe aceeasi scara.

Cutremurul a fost resimtit in mai multe orase din sudul si estul tarii. Astfel, seismul a fost simtit la Buzau, Iasi, Focsani, Galati, Tulcea, Giurgiu, Pitesti, Ploiesti si in alte orase, cu intensitati de III pana la IV grade pe scara Mercalli.

Este cel mai puternic seism produs dupa cutremurul moderat din dimineata zilei de 6 octombrie, produs la ora locala 4h37min la adancimea de 134 km, si care a avut magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter.

Pamantul se cutremura in continuu. In numai 10 zile, 3 seisme puternice au zguduit judetul Buzau. Ultimul a avut loc in aceasta noapte.

Pe 13 octombrie, un cutremur de 3 grade pe scara Richter a zguduit nordul județului Buzău.  Seismul a avut loc la ora 00.23, mai sus de localitatea Gura Teghii, la o adâncime de 127 de km.

Cu o oră mai devreme, un cutremur de aceeași intensitate s-a produs la o adâncime de 138 de kilometri, în zona seismică Vrancea, în vecinătatea oraşelor: Focşani (38km), Covasna (44km), Râmnicu Sărat (45km), Mărăşeşti (46km), Târgu Secuiesc (55km). Un alt cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la 11.58, în zona Vrancea.

Pe 6 octombrie, un cutremur moderat cu magnitudinea de circa 5,5 grade pe scara Richter s-a produs, in regiunea Vrancea, la ora locala 4 și 37 min, intr-o zona situata la 14 kilometri de localitatea Nereju, si la 39 de kilometri de orasul Odobesti (45,64 grade latitudine Nordica, 26,69 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de circa 134 km. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de V-VI grade pe scara Mercalli.

Seismul   a fost resimtit pe arie larga in Moldova si Muntenia, inclusiv la Bucuresti, unde intensitatea a fost de IV-V grade pe scara Mercalli.

Miscarea seismica a fost resimtita la Buzau, Iasi, Galati, Focsani, Barlad, Constanta, Bucuresti, Pitesti, Targoviste si in alte orase din sudul si estul tarii.

Cutremurul a fost cel mai puternic eveniment seismic produs in regiunea Vrancea dupa cel de magnitudine 5,7 produs la 25 aprilie 2009.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here