329518.regional

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de la 4,5 grade pe scara Richter s-a produs in aceasta dupa amiaza in regiunea Vrancea.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut loc la ora locala 16h31min09sec, iar epicentrul sau a fost localizat in Muntii Vrancei, zona PALTIN-NEREJU (45,75 grade latitudine Nordica, 26,69 grade longitudine Estica).

Magnitudinea seismului a fost de 4,5 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la adancimea de 88 km si a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de aproximativ IV grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica a mai fost resimtita cu intensitati de III pana la III-IV grade in mai multe orase din sudul si centrul Moldovei, la Bacau, Focsani, Galati, dar si in sudul si estul Munteniei, inclusiv la Bucuresti, unde intensitatea cutremurului a fost de III grade pe scara Mercalli.

Cutremurul de azi a fost cel mai puternic produs in acest an in regiunea Vrancea. Ultimul cutremur vrancean cu magnitudinea mai mare de 4,5 grade a avut loc la 1 decembrie 2012, magnitudinea acestuia fiind de 4,8 grade pe scara Richter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here