daniel grapiniPreşedintele PC, Daniel Constantin, al cărui nume apare în stenogramele din referatul procurorilor DNA în cazul Coman, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nimeni din conducerea partidului nu i-a cerut lui Gheorghe Coman „nici măcar un covrig” şi că este bine că instituţiile şi-au făcut datoria.

„Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici măcar un covrig. Este ruşinos ce a făcut şi confirmă concluzia la care ajunsesem şi noi: că e o persoană de o calitate îndoielnică. Din acest motiv, am şi refuzat să particip la alegerile la care mă invitase. Dar ce a putut să facă întrece orice închipuire. E bine că instituţiile abilitate şi-au făcut datoria”, a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Constantin, care este şi ministrul Agriculturii.

Deputatul PC Gheorghe Coman negocia sprijinul politic pentru accesul în funcţii publice, spunând că „fără politică nu poţi să trăieşti” şi că „la orice partid se cere nişte bani”, potrivit referatului procurorilor DNA.

Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării lui Gheorghe Coman, deputatul şi-a stabilit un cerc relaţional format din persoane care ocupau funcţii de conducere în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice atât la nivel central, cât şi la nivel local, printre demnitari şi lideri politici.

Procurorii au arătat că deputatul Gheorghe Coman intermedia prin aceste persoane rezolvarea, în afara cadrului legal, a unor interese private vizând, în principal, sprijinul politic pentru accesul în funcţii publice importante.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Coman făcea aceste lucruri în schimbul unor servicii, precum: asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia întâlnirilor de lucru organizate în cadrul formaţiunii politice judeţene pe care o conducea; angajarea într-o funcţie publică de conducere a preşedintelui executiv al Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator; intervenţia la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău în sensul de a favoriza o societate comercială verificată, administrată de un consilier al Partidului Conservator.

Într-o discuţie telefonică din 3 noiembrie, interceptată de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre funcţia de director adjunct la DSV, care, în urma unor „înţelegeri”, ar reveni Partidului Conservator.

În discuţiile telefonice interceptate de anchetatori apar şi numele ministrului Agriculturii, preşedintele PC Daniel Constantin, al consilierului personal al acestuia, al preşedintelui ANSVSA, al secretarului de stat în Ministerul Muncii, al preşedintelui ANFP, al directorului APIA Buzău.

De asemenea, într-o discuţie apare menţionat şi numele minstrului delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini.

Numele ministrului delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, apare în referatul întocmit de DNA prin care se cere arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman.

Aceasta neagă vehement că l-ar cunoaşte pe alesul buzoian, punctând în toate apariţiile sale publice din ultima vreme că nu l-a văzut niciodată pe Coman.

Pe pagina de facebook a TDL Buzău apare însă o fotografie în care Gheorghe Coman  se află în compania doamnei Grapini, undeva pe un traseu turistic din judeţul Buzău.

Ministrul IMM-urile susţine că nu îl cunoaşte pe Coman şi că nu a vizitat niciodată judeţul Buzău în contextul descris în stenogramele DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here