Secția de Medicină Internă din Spitalul Județean Buzău se deschide, începând de luni.

Autoritățile de sănătate publică au decis ca acest compartiment să fie redeschis, după efectuarea testelor pentru coronavirus pentru toate cadrele medicale și toți pacienții internați aici. În urma izolării celor 11 cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale și a bolnavilor și a unei dezinfecții totale, secția se redeschide.

Pacienții care pot fi tratați la domiciliu vor fi externați, în secția de Boli Interne urmând a rămâne doar cei care au nevoie stringentă de supraveghere de specialitate. Pe de altă parte, luni, se trece la testarea angajaților de pe secția de Dializă, acolo unde își desfășoară activitatea medicul contaminat.

”Din totalul de 33 pacienți au ieșit 4 pozitivi plus 7 cadre medicale. S-a concluzionat că de astăzi putem deschide secția cu cadrele medicale care nu sunt infectate. S-a făcut dezinfecție terminală la nivelul secției. În funcție de rezultatul anchetei epidemiologice o sa începem testarea personalului medical de pe celelalte secții. Vom începe cu secția Dializă de unde este medicul depistat pozitiv apoi, funcție de ce va spune DSP, vom continua cu secțiile indicate”, a declarat directorul SJU Buzău, Claudiu Damian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here