Reabilitarea Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău este în întârziere. Proiectul este finanţat prin programul guvernamental PNDL 2 şi ar trebui finalizat în această primăvară.

Cele mai mari întârzieri sunt înregistrate la refacerea acoperişului. Problemele au apărut din cauza restricţiilor impuse de pandemie, cât şi ca urmare a preluării lucrărilor de către un nou constructor.

Cheltuielile de reabilitare se ridică la peste 5 milioane de euro, iar finanţarea este asigurată din bugetul de stat, dar şi din bugetul municipiului Buzău.

Cei peste 1.200 de elevi şi 100 de dascăli care îşi desfăşoară activitatea în liceul buzoian au fost mutaţi temporar într-o altă clădire din oraş.

Reabilitarea Colegiului Eminescu este finanţată prin programul guvernamental PNDL 2 şi ar trebui finalizată în această primăvară.

Neefectuarea lucrărilor în termenii prevăzuţi în contract nu s-a produs doar din cauza intrării în insolvenţă a firmei care a câştigat licitaţia iniţial, ci şi ca urmare a întârzierii plăţilor către Ministerul Dezvoltării.

Dacă noul termen asumat de constructor, 1 septembrie 2021, va fi respectat, elevii liceului ar putea începe noul an şcolar acasă, în clădirea renovată a Colegiului de pe strada Independenţei.

Colegiul Mihai Eminescu este al doilea ca prestigiu din Buzău şi datează din 1939. Pe parcursul anilor la impunătoarea clădire s-au făcut doar simple reparaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here