O mare parte dintre profesori este revoltata de faptul ca salariile au intarzieri si in luna februarie. Ca raspuns, Ministerul Educatiei Nationale a precizat ca pe data de 30 ianuarie a transferat sumele pentru plata salariilor catre inspectoratele scolare judetene si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, cu drept de utilizare din data de 1 februarie, insa ca problema este legata de modificarile facute la platforma de salarizare.

„In conformitate cu prevederile legale in domeniu, unitatile de invatamant sunt cele care intocmesc statele de personal si de plata si le transmit inspectoratelor scolare spre validare, iar acestea din urma transfera sumele pentru plata salariilor catre unitatile de invatamant. Astfel, plata salariilor se realizeaza de catre fiecare unitate de invatamant in parte, pe baza statelor validate”, arata MEN, intr-un comunicat de presa.

Secretarii de stat din Ministerul Educatiei Nationale s-au intalnit joi dimineata cu reprezentanti ai cadrelor didactice, acestora din urma fiindu-le explicate motivele care au condus la intarzierea platii unei mici parti din salariile angajatilor din invatamantul preuniversitar, ele fiind legate de upgrade-ul realizat la platforma de salarizare.

Reprezentantii cadrelor didactice spun ca problema este numarul redus de angajati, care nu fac fata solicitarilor. Ministerul Educatiei a afirmat ca a analizat fiecare caz in parte si ca se vor face demersurile necesare pentru optimizarea functionarii inspectoratelor pe zona de contabilitate-salarii.

Mai mult, s-a convenit ca, pe viitor, reprezentantii MEN si cei ai cadrelor didactice sa se intalneasca „ori de cate ori este nevoie pentru a raspunde eficient la problemele ce pot aparea”, conform comunicatului.

Reactia Ministerului Educatiei vine dupa ce, in urma cu o saptamana, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a avertizat Guvernul ca „lipsa dialogului social pentru rezolvarea” problemelor salariale „ne va determina sa declansam protestele in perioada urmatoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here