bacalaureat-2013-subiecte-proba-de-competente-lingvistice-limba-engleza-96221-1
Mulți profesori buzoieni nu vor să mai audă de bacalaureat. Cadrelor didactice a ajuns să le fie teamă să se mai înscrie pentru a face parte din comisiile de supraveghere după ce la edițiile trecute ale sesiunilor de bac au fost scandaluri peste scandaluri presărate deseori cu acuze de măsluire a examenului. În aceste condiții, profesorii refuză să se mai înscrie pentru a face parte din comisiile de supraveghere pentru probele scrise ale bacalaureatului.
”Directorii de licee au sarcina de a recruta personal de supraveghere pentru bacalaureat. Anul acesta însă activitatea decurge anevoios. Sunt liste în cancelarii unde profesorii pot opta să intre în aceste comisii. Până în prezent, mai puţin de 60 la sută din necesarul de supraveghetori a fost recrutat iar reticenţa lor este oarecum de înţeles. Pur şi simplu le este teamă de complicaţii”, a declarat inspectorul general al IȘJ Buzău, Geta Burducea.
Dacă tot nu se vor găsi doritori care să ia parte la activitatea de supraveghere a bacului, conducerea IȘJ Buzău va alege dascălii supraveghetori, ei având drept obligaţie de serviciu inclusiv participarea la astfel de acţiuni.
Anul acesta, trei profesori din Buzău au fost reţinuţi iar alţi trei au fost puşi sub control judiciar într-un dosar ce vizează fraudarea examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamna 2013, ei fiind sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi infracţiuni de corupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here