Ieri au debutat manifestările dedicate hramului Catedralei Arhiepiscopale. Cu acest prilej, au fost scoase spre închinare, în aghiasmatarul din curtea lăcaşului, racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi racla ce conţine moaşte ale mai multor sfinţi. La catedrală fost adusă şi racla cu un fragment din lemnul sfintei cruci.

Astăzi, de praznicul Înălţării Domnului, Catedrala Arhiepiscopală din Buzău îşi va sărbători hramul. Manifestările dedicate hramului au debutat miercuri, 24 mai, cu Simpozionul Internaţional de Muzicologie Bizantină, programat în Sala de Conferinţe a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău.

La ora 10.00, au fost scoase spre închinare, în aghiasmatarul din curtea Catedralei Arhiepiscopale, racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi racla ce conţine moaşte ale mai multor sfinţi: Mucenicii Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel; Ierarhul Nifon – Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti; Ierarhul Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi; Cuviosul Stelian Paflagonul; Ierarhul Iosif cel Nou de la Partoş – Mitropolitul Banatului.

Totodată, ÎPS Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a întâmpinat racla cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, adusă de o delegaţie din Grecia, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Varnava, Mitropolit de Neapolis şi Stavroupolis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here