card-de-sanatate1
De la 1 septembrie, cardul de sănătate va fi obligatoriu iar fără el nu se vor mai acorda servicii medicale gratuite și nici nu se vor mai da rețete compensate. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Casei de Asigurări, după mai multe amânări.
Opoziţia cere implementarea cât mai urgentă a cardului şi transmite că, la un nou eşec, se impune demisia Guvernului. Puși în fața unei asemenea situații, reprezentanții Ministerului Sănătăţii le cer oamenilor să îşi preia cardurile pentru ca banii din sănătate să fie cheltuiţi mai eficient şi mai transparent.
Fostul preşedinte al CNAS, liberalul Cristian Buşoi, cere să nu se mai amâne obligativitatea cardului de sănătate pentru asiguraţii care au documentul tipărit. Pe de altă parte, peste 300 de mii de români nu au intrat nici până acum în posesia lui.
Acum, cei care nu pot prezenta cardul de sănătate beneficiază totuşi de gratuitate. Ministerul Sănătăţii a realizat un clip publicitar în care îi îndeamnă pe cetăţeni să utilizeze cardul de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here