Decizia cel puțin ciudată luată de Inspectoratul Scolar Judetean Buzau. Instituția a decis să diminueze numarul de clase de la 4 la 3 la Liceul Teoretic “Radu Vladescu” din Patarlagele. Hotătârea a creat nemultumiri nu doar în rândul profesorilor acestui liceu de renume, dar si în rândul parintilor si autoritatilor locale din cel putin 7 comunitati invecinate orasului Patarlagele, cum ar fi:  Viperesti, Cislau, Calvini, Catina, Chiojdu, Panatau si Colti.

La liceul din Pătârlagele invata elevi ce provin din 10 comunitati invecinate, majoritatea fiind comunitati mici cu familii ce au venituri limitate , care nu-si permit luxul de a-si trimite copiii sa studieze in Buzau sau Brasov. Rezultatele foarte bune obtinute de acest liceu s-au datorat si  numarului de clase  mic (4), pe fiecare an de studiu,  existand mereu o presiune foarte mare pentru suplimentarea numarului de locuri, dovada fiind faptul ca exista in prezent clase unde numarul de elevi ajunge la 37 -38. Prin aceasta decizie, atat profesorii, cat si autoritatile locale sunt de parere ca se taie sansa unor copii de a studia la un liceu teoretic bun, cu scopul de a urma o forma superioara de invatamant. Nemultumirea celor 7 primari din comunitatile invecinate orasului Patarlagele, ai caror locuitori sunt beneficiari ai serviciilor educationale din acest liceu, a fost concretizata intr-un memoriu trimis atat catre ISJ Buzau, cat si Ministerului Educatiei Nationale, fara a exista o solutie favorabila din partea decidentilor.

O astfel de decizie, facuta fara o analiza de impact si fara a se consulta beneficiarii actului educational, reprezinta o manifestare autoritara din partea conducerii ISJ Buzau, cu consecinte imprevizibile pe termen lung pentru membrii comunitatilor amintite. Asistam la o forma de nedreptate sociala ale caror victime sunt copiii care au avut “sansa” a se naste in astfel de comunitati marginase. Sa ne amintim ca nu de mult a fost inchis Spitalul Orasenesc Patarlagele si nimeni nu poate spune cate vieti puteau fi salvate.  Sa intelegem ca urmeaza “pas cu pas” inchiderea liceului teoretic?! Va raspunde cineva de schimbarea unor destine …?! Va vom tine la curent cu evolutia evenimentelor pe acest subiect”, se arată în memoriul trimis către ISJ și către Ministerul Educației.

 

3 COMENTARII

  1. Liceul teoretic Patarlagele este o scoala foarte bine manageriata, cu elevi foarte buni, care mereu obtine rezultate foarte bune la examenele nationale. E pacat ca se desfiinteaza clase aici. Alternativa Liceul teoretic Nehoiu nu este nici pe departe la inaltimea liceului din Patarlagele. Acum poate intelegeti de ce clasele se taie sau se aproba cu dedicatie.

  2. Decat liceu cu elevi care sa ajunga la clasa de matematica informatica cu medie 5 sau 6, mai bine mai putini si buni!
    Din acel liceu au iesit foarte multi oameni pregatiti, oameni care au ajuns medici, profesori, ingineri si altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here