constantin-popa_jurnalonline_info_
Senatorul de Buzău, Constantin Popa, face demersuri pentru ca românii care au contribuit la victoria poporului în Revoluția din 1989 să fie recompensați pe măsură. În acest sens, parlamemtarul de Buzău a declarat recent: ”A avut loc la comisia de buget din Senatul Romaniei dezbaterea cu privire la modificarea si completarea Legii recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din 1987 nr.341/2004, initiata de domnul presedinte al UNPR, Gabriel Oprea, si de colegul meu senator Haralambie Vochitoiu. Propunerea vizeaza acordarea de reparatii morale si materiale unor persoane persecutate din motive politice in legatura cu Revolta muncitoreasca anticomunista din Valea Jiului din 2-3 August 1977.
Este o initiativa pe care am sustinut-o inca din momentul depunerii sale in Parlament. Consider ca trebuie sa onoram comportamentul eroic si sacrificiile participantilor la aceasta revolta.Avem obligatia morala de a nu ne uita eroii, sa ii respectam, sa ii elogiem si sa le asiguram un trai decent in Romania, tara pentru care au luptat.
Ma bucur ca am avut prilejul de a-l cunoaste cu aceasta ocazie pe domnul Constantin Dobre, fostul lider al minerilor grevisti din Valea Jiului din 1977, un simbol al luptei anticomuniste.”, a scris pe facebook senatorul Constantin Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here