Prezent astăzi la Buzău, în localitatea CA Rosetti, la prezentarea celui mai mare zăcământ onshore de gaze naturale descoperit de statul român în ultimii 30 de ani, premierul Sorin Grindeanu, a declarat jurnaliştilor că zăcământul de gaze ar asigura independența energetică a țării pentru doi-trei ani.

„Am ținut azi să vin aici și cu alți colegi din Guvern, la această nouă exploatare, pentru că e una foarte importantă, care se va dezvolta în anii viitori, undeva între 25 și 27 de miliarde de metri cubi de gaz. E cea mai importantă descoperire din anii de după Revoluție, dacă ar fi să discutăm doar din acest punct de vedere, ar asigura doar ea independența energetică a țării noastre doi-trei ani”, a spus Grindeanu.

Alături de Grindeanu, pe platforma Caragele, s-au aflat ministrul Energiei, Toma Petcu şi ministrul Economiei, Mihai Tudose. După aproape o oră, în zonă au venit şi liderul PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, dar şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here