sorin-lazar
Buzoianul Sorin Lazăr și-a dat demisia, luni, din funcția de vicepreședinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Demisia buzoianului din funcția de conducere a venit cu cea a președintelui ANRP, George Băeşu, și a celuilalt vicepreședinte. Atât demisiile celor trei cât și un memoriu în care de-acum fosta conducere a ANRP a acuzat problemele cu care s-au confruntat au fost înmânate premierului Victor Ponta, în prima parte a zilei de luni.

„Avem o situaţie excepţională la ANRP. Cred că suntem singura instituţie din România împotriva căreia există mii de procese în cadrul cărora cetăţenii cer amendare pentru neplată sau pentru neemiterea de titluri de despăgubire. În condiţiile Legii contenciosului administrativ, suntem în situaţia în care instanţele ne aplică amenzi nu pentru faptul că nu am face bine ce facem, ci pentru că nu facem în 30 de zile. Cu alte cuvinte, ajungem noi, cei care am descoperit mizeria din domeniul retrocedărilor, să plătim pentru că alţii au furat cât au putut din acest domeniu, oamenii nemulţumiţi au făcut procese în instanţă, iar instanţele astăzi amendează pe cei care nu sunt în stare ca, în 30 de zile de când apare o hotărâre, să fie în executare”, a susţinut Băeşu.

El a arătat astfel că membrii conducerea ANRP se află în situaţia de a plăti amenzi de zeci de mii de euro pentru că nu au ştiut să fie „Supermeni”.

„Ajungem să plătim individual, cei care ne-am asumat să spunem adevărul despre ce s-a întâmplat în România în acest domeniu. Noi suntem plimbaţi prin toată ţara pentru astfel de procese, iar legea astăzi, aşa cum e scrisă, este interpretată de unii în sensul că putem fi amendaţi şi în trecut”, a declarat fostul președinte al ANRP, George Băeşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here