UPDATE: Magistratii de la Tribunalul Buzau au decis vineri seara ca Denis Toader sa fie plasat in arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Denis Toader, patronul NanoNet, este acuzat de tentativă de omor după ce joi a lovit cu mașina un angajat al societății Electrica și apoi s-ar fi năpustit asupra lui, lovindu-l în zona feței. Inițial, acuzațiile au fost de lovire sau alte violențe, dar ulterior procurorii au venit cu precizarea că este vorba despre tentativă de omor.
Iată comunicatul remis, vineri seară, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău cu referire la cazul patronului NanoNet, Denis Toader:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 29.01.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale impotriva inculpatului T.D.D., pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.
Din cercetările efectuate și probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul, administrator al firmei S.C. NANONET S.R.L., în ziua de 28.01.2016, în urma unor discuții contradictorii cu reprezentanți ai A.I.S.E. Buzău, privind demontarea cablurilor și amplificatorilor societății sus-amintite, care erau montate pe stâlpii de electricitate, după ce inițial a incercat să îi împiedice pe angajații ELECTRICA să ducă la bun sfârșit activitatea de demontare, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, deplasându-se pe raza comunei Gherăseni, județul Buzău, a lovit-o intenționat pe persoana vătămată A.D. din spate. Ulterior, inculpatul a coborât de la volan, i-a aplicat persoanei vătămate un pumn în zona ochiului drept, după care a incercat să agreseze și alte 2 persoane – martori în cauză, cerându-le imperativ să nu mai continue operațiunea.
Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, a fost examinată de medicul legist, care a concluzionat că prezintă leziuni, care necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Inculpatul T.D.D. a fost reținut pentru 24 de ore.
Având în vedere că probatoriul administrat în cauză atestă intenția inculpatului de a accidenta persoana vătămată, implicit de a-i suprima viața, fapta fiind încadrată ca tentativă de omor, cu impact în rândul comunității locale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a formulat propunerea de a se lua măsura arestării preventive față de autorul faptei, dosarul fiind înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Buzău.
În cauză cercetările continuă, urmând ca după finalizarea anchetei să furnizăm date suplimentare”, au precizat vineri seară procurorii.

La ora postării acestei știri, bărbatul acuzat de tentativă de omor este la audieri, urmând ca magistrații să decidă dacă îl vor trimite pe Denis Toader după gratii ori îl vor cerceta în stare de libertate, ceea ce, totuși, este puțin probabil.
Revenim!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here