coman botezatuDNA Ploiesti a făcut public raportul complet (31 de pagini), impreuna cu stenogramele interceptarilor telefonice, ambientale si SMS, facute in acest caz de STS, SRI si alte institutii abilitate.

Din referatul procurorilor DNA reiese faptul ca deputatul Coman Gheorghe pentru a obtine diverse foloase materiale invoca numele sefului ANSVAS, Vlad Manastireanu, al ministrului Daniel Constantin si pe cel al presedintelui fondator al PC Dan Voiculescu. Mai sunt mentionate in diverse interceptari telefonice sau ambientale nume de sefi de institutii sau colegi din parlament.

Foarte interesant cum pentru a pune oamenii in diverse institutii isi anunta partenerii ca PNL va fi dat afara de la guvernare in c.ca o luna de zile si ca el va taia si sapnzura prin judet.

Discuţia ambientală purtată la data de 03.11.2013:

………………………………………………………………………………………………..

COMAN GHEORGHE: Măi Cipriane…uite de ce te-am…a trebuit să ne găsim să…ăăă…pe ăsta l-a schimbat pe Adelin, nu?

B C: Nu, adică…nu…este în concediu medical, are o detaşare la Satu Mare, dar el este în concediu medical acum! Iar ordinul de detaşare este valabil până la 31 decembrie, şi-acum, cum îţi ziceam e în concediu medical! Dar acum e o situaţie care nu prea este clară la noi la servici pentru că practic el este detaşat la Satu Mare dar fiind în concediu medical e…na…în concediu medical iar la noi la DSV a fost detaşat unul de la Sălaj care şi ăla e în concediu medical! Deci cu nume şi prenume niciunul nu este acuma director la DSV, director plin la DSV. Chiar pe documentele pe care le facem de la instituţie nu e trecut niciunul….semnez eu…neinteligibil….

COMAN GHEORGHE: Ăăă…ai foc?…deci eu dacă dau la pace cu tine facem treabă, dacă nu dau nu facem treabă!

B C: Păi despre ce e vorba?

COMAN GHEORGHE: Deci, fii atent, ăăă, conform unei înţelegeri acuma a noastră care e, între mine….o să fie între mine şi PSD, nu mai discutăm de PNL că PNL-ul n-o să mai fie, într-o lună de zile n-o să mai….dar nu are nicio…între noi…între USL cum se spune, conform asta….am cedat eu DSV-ul director mare şi am luat la electrica! Înţelegi? Că asta a fost să fie, sănătoşi să fim, nu-i problemă asta e! Şi conform înţelegerii, protocolului care este, ăsta…cum îi zice…director adjunct e …este la noi, la Partidul Conservator!

B C: Director adjunct la DSV e la Partidul Conservator?

COMAN GHEORGHE: Da, da! Poţi să te interesezi…trebuia şi directorul mare dar…

…………………………………………………………………………………………………..

COMAN GHEORGHE: Da…conform înţelegerii mi-a dat mie ce mi-a dat şi am negociat fiecare cum am putut! Acuma ne-a rămas nouă postul ăsta de …neinteligibil…..a rămas postul ăsta de director adjunct care eşti tu!

B C: Da!

COMAN GHEORGHE: Înţelegi? Acuma sincer nu ştiu cum să-ţi spun ţie că eu vreau să fiu serios şi nici n-am nicio treabă… adică n-am nicio treabă…dacă ne înţelegem şi batem palma, suntem prieteni, am fost prieteni şi rămânem prieteni, acum asta-i situaţia, ştii şi tu cum e la politică, ştii mai bine ca mine! Eu am vorbit cu Vlad, ştii cine e Vlad..

B C: Preşedintele Autorităţii, cu Vlad Mănăstireanu…

…………………………………………………………………………………………………..

COMAN GHEORGHE: Adică eu vreau să-ţi spun…punându-l pe ăsta, a zis ăştia că…Bâgiu a zis că gata, am stricat protocolul, aia e treaba lui, lu Cristi şi lu toată lumea! Înţelegi? Dacă ne înţelegem şi facem treabă, facem treabă, dacă nu, asta e, nu-i problemă! Ca să ştii! Tu decizi! Eu…adică…eu şi dacă vrea să-ţi dea hârtie şi ţie, o dă pe cost! Să-ţi spună de la Bucureşti că ai şi tu relaţii la Bucureşti, nu-i…

………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Nu ştiu…acuma cinstit, eu ştiu la ce te referi tu dar ăştia nu contează că ţi-ai făcut treaba sau nu ţi-ai făcut treaba, nu ştii cum sunt ăştia? Mai ales că…cinstit şi omeneşte peste tot….neinteligibil….şi PNL-ul la fel, îi dau dreptate 100%…ai fost, n-ai fost atunci cu ăia, acuma vin ai noştri, ăia de ce, pentru ce am muncit în campanie, că ăsta la director principal şi director adjunct e funcţie politică asta! Oriunde! Cum e şi…peste tot aşa e! Ce-o fi în jos…

………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Eu spun ce se discută, vrei să înţelegi, vrei să ne împăcăm, bine, nu…aia e, mergem în continuare! Nu-i problemă, dar eu îţi spun care e realitatea la ora actuală. Peste tot se fac chestii din-astea! Nu peste tot…deci ăsta e ritmul….ce va fi peste un an nu se ştie, sau peste doi! Înţelegi? Eu de-aia te-am şi chemat, să discutăm, batem palma, bine, nu batem…eu nu mă duc la ăia…oricum eu nu mă…neinteligibil…mă depăşesc astea şi aşa!

…………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Că nu era…neinteligibil….adică sunt nişte chestii care de-aia…o să vezi că şi la ăştia la…neinteligibil….ai văzut ce circ a ieşit şi cu ăştia…dă-i dracu. Nu ştiu…tu….tu spui, tu te hotărăşti, eu am venit cu inima deschisă la tine şi cu drag, dacă vrei facem treabă, dacă nu, e treaba ta, eu n-am nimic împotrivă.. Că a venit una la şedinţă aicea…una…secretara executivă…domnu Coman spune că…ai director….neinteligibil….staţi domne că ăla-i aşa, ăla-i cu ălalaltul…neinteligibil….noroc că…neinteligibil…şi-aşa a fost dracu, l-am verificat eu! Că te verifică şi ăştia, nu e că-i minţi tu că ăla-i bolnav sau are nuntă azi cu fii-su! Acuma când o să fac eu asta, conferinţa asta judeţeană, o să vină ministrul…ia să văd domne, care director ai dumitale? Cine e ăştia? Aşa o să întrebe! Aşa a fost şi la Suceava…la fel a zis! Nu-ţi dai seama că şi eu sunt la mijloc!

………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Tu te gândeşti şi-mi spui, fii atent, până pe 16 îmi spui da sau nu, sau …băi nu-i mare…ştii tu mai bine ca mine, nu tre să-ţi explic eu, asta e, că ştii şi tu mai bine că fără politică nu poţi să trăieşti! Adică nu….voi, directorii, nu alţii! Tu n-ai văzut şi aia de la …neinteligibil….

………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Ce să treacă, unde să treacă frate că n-au bani, unde să …ce dracu vorbim aiurea? Băi Cipriane, şi-ţi mai spun şi altceva şi cu asta am…să-ţi spun…ăăă….ca la orice partid se cere nişte bani că nu mă feresc de tine, mi-a cerut nişte bani ăştia…neinteligibil…şi organizarea uite a venit oameni, acuma vine Grapinni, tre să-i fac masă cu aia…eu de unde să plătesc? Aşa tu mai ştii o relaţie, ăla mai ştie o relaţie! Că mi-a cerut…bă da tu n-ai niciun director aici…acuma o să fie conferinţa mea judeţeană, o să zică, bă, unde mergem, ce facem…îţi dai seama combinaţii….ştii tu mai bine că nu te învăţ eu pe tine! Şi zice bă, dar tu ce eşti vreun prost pe aici? Aia e…combinaţii grele pe care le ştii şi tu mai bine ca mine! Eu m-am dus aicea că aşa a fost, eu îmi bag p… în ei, chiar nu mă duceam dar am avut obligaţii, la partidul ăsta! Dacă era altul…

………………………………………………………………………

Dialog purtat la data de 20.11.2013:

COMAN GHEORGHE: […] Ia zi, ce te-ai gândit, spune-mi şi mie!

B C: Ce să mă gândesc Gigi?

COMAN GHEORGHE: Zi Cipriane, sincer îţi spun, eu nu mă feresc de tine, ai văzut…eu asta…îţi spun sincer…directiva asta e situaţia, ştii tu cum e politica asta!

…………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Eu ţi-am spus care-i situaţia, n-am nimica împotrivă, tu alegi, eu ţi-am zis, am venit cu inima deschisă la tine, nu te mint nimic, înţelegi?

B C: Da de ce nu mă laşi tu aşa mă să…te-ajut cu ce pot cum ţi-am zis de fiecare data…

COMAN GHEORGHE: Nu ştiu dacă mă ajuţi…tu pe mine nu mă ajuţi. Eu ţi-o spun, nu m-ai ajutat cu nimic până acuma şi ştiam că-i postul nostru, eu l-am cedat pe ăsta că ăsta a fost bagabond…

B C: Cum nu te-am ajutat cu nimic?

COMAN GHEORGHE: Cu nimic, cu ce m-ai ajutat tu?

B C: Păi te-ajut…ţi-am zis cu ce se poate dar aşa cum ai venit atunci cu chestia ai cu Nicoleta…

COMAN GHEORGHE: Las-o dracu, nu hârtia aia…neinteligibil…

B C: Nu mă cu hârtie…

COMAN GHEORGHE: Nu ştiu…ce…

B C: Atunci când…

COMAN GHEORGHE: Nu mai ţin minte mă…

B C: Cu suta de milioane!

COMAN GHEORGHE: Da mă uite acuma, vrei să-ţi spun ceva? Eu nu te mint pe tine, Cipriane, nu te mint şi nu am cum să te mint. Uite, realitatea că eu nu te mint pe tine…uite, eu acuma ca să fac alegerile astea şi oamenii care-i am acuma, oamenii care vin de la Bucureşti, în primul rând vine şi Voiculescu, atenţie, eu oamenii ăştia tre să-i ţin o noapte la hotel, nu pe toţi, oamenii ăştia cu mâncare cu tot mă costă o grămadă de bani. Pe mine conferinţa asta judeţeană mă costă, să nu exagerez, în jur la 300 de milioane! Nimeni nu mă ajută! Păi atunci, dacă n-am oameni să mă ajute şi pe mine cu ceva….nu mereu…când am nevoi, ce fac mă? Păi ăla zice…băi p…, tu ştii ce mi-a zis mie…am martori, eu nu vreau să spun acuma cine…

…………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Băi, eu pot să aduc pe altul, pot să aduc mâine! Să-ţi spun…realitatea, că nu…mi-a impus unul! I-am spus că eşti prietenul meu. Mi-a impus! Şi-ţi spun şi pe cine! Unul care a fost coleg de facultate cu Daniel. Ţi-am zis oare?

…………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Mi-a impus! Nu vrei să…eu nu te mint! Realitatea care e? Decât să vină ăla mai bine facem noi echipă şi e mai bine! Aşa o văd eu, dacă tu o vezi altfel…Cipriane…treaba ta!

B C: Nu e vorba mă că o văd altfel…

COMAN GHEORGHE: Nu…adică vreau să-ţi spun…înţelegi ce…eu vreau să ţin cu oamenii…cum să-ţi spun…ţin cu oamenii mei din Buzău! Nicidecum că-mi aduce pe ăla, pe ăla…e de acolo…ăla-i din Braşov…neinteligibil…e din Braşov ăla…l-aduc pe ăla din Braşov? Am şi eu oameni…uite cum e şi la voi că mi-a zis acuma…domne să vii cu organigrama şi de la DSV şi de la ….am pe cineva…mi-a dat mie cineva organigrama? Nu…cine …mi-a cerut-o de nu ştiu câte ori! Voi o…voi…o ţineţi pitită pe acolo…nu ştiu cum se lucrează..

…………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Da bă da putea să vină şi ăsta că şi ăsta a fost vagabond…a zis că…vorbisem cu el odată, şi cu tine am vorbit ceva…ăsta…cum îi zice…directorul economic…de ce nu mi l-aţi dat mie?

………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Băi Cipriane, eu sunt mic în combinaţiile astea dar eu le văd aşa care se mişcă, înţelegi? Eu sunt mai…neinteligibil…ca toată lumea. Păi eu nu m-am dus să-l bag pe unul şi nu ştiu ce dar…asta….sunt situaţii…uite acuma mi-a zis că…neinteligibil…nu vreau să spun altcineva…şi de la PSD…,,domne, îl muţi pe Ciprian ăla sau nu-l muţi?”

…………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Te las…ăă…rămânem aicea cum ai zis…vreau şi eu când să fiu ajutat…neinteligibil…ca să nu…adică fair play şi vreau postul ăsta neapărat de direc…ăăă….de economic! Ăsta l-aranjez eu la ANFP…am vorbit deja…nu ştiam combinaţiile cât de cât…dar eu tot…de-asta am avut şi eu răspunsurile…neinteligibil…până pe 16 tu nu m-ai sunat că aşa a rămas vorba între noi amândoi…ţi-aduci aminte…acuma de ce te superi? Acuma tot tu te superi?

………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Omu m-a chemat…chemat…invitat la el şi eu am dat din umeri! Du-te şi tu la unul d-ăla şi dă din umeri! Eu sunt deputat acuma…noroc că sunt deputat, dar dacă eram un angajat ce fac? Dădeam din umeri? Ăla decide dacă vrea un om la tine sau la mine, unde vreau! Ăla e şefu! Ăla…înţelegi ce zic, tu ştii mai bine că eşti în sistemul ăsta de mult! Acuma le învăţ şi eu îţi dai seama că…şi am nevoie de el mereu! M-am dus ieri la el…nu ieri…ieri parcă am fost la el…am dat din umeri! M-a prins şi descoperit un pic de ce să nu mă dau…să mă dau mare…descoperit…că nu mă feresc de tine…descoperit în ce sens…toţi prietenii mei…şi încă ceva…ăăă…eu las oamenii care sunt buni şi care dau la pace cu ei! Cum a fost şi la RENEL, cum acuma am bătut palma, jos pălăria n-am treabă cu el…şi..ăă…eu când mă duc la ei şi vorbesc cu ei…neinteligibil…staţi bă că eu sunt serios, fac treabă..n-am…îmi fac şi eu treaba, dar altfel? Mă dă pe mine…sunt eu chiloţii lu ăia…după aia nu-mi convine! Din cauza lui Ciprian sau din cauza lu Mocanu sau din cauza…ai înţeles ce zic! Ştii cum e în politică, ce vrei să-ţi spun? Am şi eu un de-asta şi eu fac toate alea, atâtea întreguri, atâtea organizaţii, atâtea…cum să zic eu…voturi..ştii cum e, ce vrei să fac? Am şi eu…ţi-am zis, organizarea mă costă bani dar nu e vorba de …au fost 6 organizaţii Cipriane, m-a ajutat doar cine ştiu eu, 2-3 directori în rest, să plăteşti atâtea…cică băi p.., tu ştii ce mi-a zis mie…neinteligibil….ţi-am dat protocolul, tu ce-ai făcut? Ăia se scobeşte în măsele? Tu nu vorbeşti cu niciunul? Cică ăsta-i protocolul, astea-s posturile tăle! Îţi dai seama că…dacă eşti prost, mori!

………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: Nu mă să te bag, dar eu trebuie, fii atent…neinteligibil…eu tre să las o hârtie undeva că eşti susţinut de mine!

B C: – Da!

COMAN GHEORGHE:Asta să ştii de la mine, că hârtia aia o ai una la tine şi una o duc eu undeva! La…neinteligibil… ! Că asta-i…! Dom’le, conform protocolului, locul nostru e…uite aici, îl susţinem! E membru la noi…că nu verifică nimeni că eşti tu membru la noi! Cine să verifice? P…cine să verifice?! Înţelegi? Şi asta…! Şi…ăăă…ajutor…nu ştiu. Vedem şi noi ce combinaţie o să facem să ne ajutăm. Adică ai înţeles ce spun, da? Eu sunt om serios…!

………………………………………………………………………

COMAN GHEORGHE: – Băi, Cipriane, m-a trădat, mă, că mă duceam eu pe altă cale, dar m-a trădat în fată! Şi de aia, de aici în acolo, vorbesc cu el şi ieri am vorbit cu el, cum…ce facem….Deci, Cipriane, ce să nu zici că sunt…că iau eu…io prin pârghiile astea care vă am pă voi, pă voi că acum îţi spun sincer, dacă…cum să zic eu…dacă mie mi-a dat funcţia asta a ta, prin voi să am şi eu partidul…prin voi…am eu oamenii mei! Şi prin voi, eu salt mai sus. Eu dacă am pârghiile astea…nu că nu le am, acum le am, dacă nu m-ajutaţi, p..a! Ai înţeles ce zic? Asta e! Ştii şi tu mai bine! Voi…tu îl ştii pă ăla de la Rosetti, pă ăla de la Glodeanu Siliştea, tu îl ştii pă ăla …m-ai înţeles ce zic! De asta…să salt şi eu partidul că aşa…Eu am acum la …am muncit de m-a luat dracu, tu nu ştii…2000 de membri am! Am muncit de m-a luat dracu! Oameni serioşi care vin lângă mine alături!

Discuţie telefonică purtată la 12.12.2013, ora 09:39:27

[…]COMAN GHEORGHE: Ne-ntâlnim tot la OMV PETROM ăla acolo, că eu mă duc la Râmnicu-Sărat după aia…

B C I: Gata, mă, deci la OMV PETROM acolo, la Mărăcineni.

COMAN GHEORGHE: Cât e ceasu acuma? Stai aşa un pic.

B C : Nouă jumătate, mă.

COMAN GHEORGHE: La şi zece. Ai auzit?

B C: Deci la zece şi zece , da?

COMAN GHEORGHE: Da,da…

B C: Acolo, la OMV-ul ăla. Da?

COMAN GHEORGHE: La margine. Bine.

B C: Bine, mă. Noroc, pa!

COMAN GHEORGHE: Pa, pa!

Dialog ambiental purtat la data de 12.12.2013

…………………………………………………………………….

BC:Câte telefoane ai, mă? Cinci, şase?

COMAN GHEORGHE (notat în continuare cu CG):Am pă fiecare maşină! În afara de astea!

BC:Aşa. Ă… Bun! Ce vroiam să zic atunci…

CG:Deci că…

BC:Nu, mă. Ca să ştiu şi io treaba. Hai că io zic repede şi n-am …tăiat-o.

CG:Da. Zi.

BC:Bun! Io am înţeles aşa: Tot tu eşti…

BC:Dă-i dracu! Nu d-asta… nu d-asta te-am întrebat. Io te-am întrebat aşa: vroiam să fiu convins că postu meu ţine tot de tine, ştii?

CG:Da de cine?

BC:Păi nu…

CG:Păi şi primu, tot de mine, da io am făcut altă şmecherie…

BC:A! Mă rog!

CG:Că…

BC:Pă mine mă interesează postu meu! Deci postu meu ţine de tine! Bun!

CG:Am făcut altă şmecherie, i l-am dat lu PSD şi io mi-am luat Electrica. Care-i problema?

BC: (înjură – n.n) Nu, mă! Postu meu, io vorbesc de mine, mă!

CG:Da. deci la ora actuală, ţine de mine.

BC: Bun! Aşa…

CG: …tu… poţi să întrebi pă cine vrei tu…

BC: Ca să fiu şi io sigur că rămân pă funcţie, aşa cum am discutat de fiecare dată, la modul cel mai cinstit, trebuie să fac chestiile astea şi ţi-am zis că le fac.O dată să te ajut când ai nevoie, cum ai zis, şi te ajut…

CG:Da, da…

BC:… aşa cum este acuma. Şi a doua treabă s-o rezolv pă Nicoleta cu funcţia. Da? În ce priveşte pă Nicoleta …ştatele alea nenominale de funcţie… nenomimale de funcţie… de… nenominale de funcţii, le-am trimis! Şi urmează că, cred că în două săptămâni, trei săpt… maxim o lună, să fie scoase la concurs posturile şi atuncea o rezolv şi pă Nicoleta… Şi acuma zi-mi pentru sâmbătă ce-ţi trebuie, că nu ştiu ce-ţi trebuie!

CG:Pi nu ştiu… Cât… Mă! Io nu trebuie… Bă! Io am făcut aşa: rost şi de whisky şi de… că am şi io oamenii. Mi-a adus o grămadă, înţelegi? Io mai am aicea…

BC:Da unde faceţi?

CG:Pi pă la Consiliul Judeţean.

BC:Aşa. Nu… Bun! Nu, ghilabaua aia!

CG:Chermeza!

BC:Da!

CG:La… ăsta aci… Cum îi zice? La ăsta coalea, cum îi zice?

BC:La Aqua…

CG:La Aqua, da! Nu ştiu câţi oameni! Că sunt vreo doişpe deputaţi, ă…

BC:Mă rog! Cât? Ce ai nevoie?

CG:Nu ştiu! Cât ce… Păi nu ştiu ce…

BC:Păi ce-ai nevoie?

CG:Fac o masă, înţelegi? Ce să? Acolo, ce facem un aranjament. Nu ştiu.

BC: Că io sâmbătă… io sâmbătă… sâmbătă plec şi mă întorc duminică. Da nu-i asta! Că-i timpu scurt. Ea trebuie rezolvat de azi pă mâine.

CG:Pi io ce zic? Nu ştiu, o masă… o masă acolo, mai pune şi altu şi… Sau nu ştiu! Cum vrei tu! Nu, io nu mă pricep la… Mă! Încă o dată! Io nu mă pricep! Înţelegi? Io doar combinaţiile le fac.

BC:Pi da mă, dacă tu nu… dacă tu nu-mi spui ce-ţi trebuie, io nu ştiu ce să…

CG:Pi mă! Io trebuie să dau o masă la ăştia! Restu am plătit tot. Adică restu e achitat peste tot! Adi…

BC:Bun! Şi masa poate fi şi plătită, nu neapărat dusă cu… duse produsele.

CG:Nu, mă, plăti… plătită, mă! Ăsta nu cred că vrea produsele.

BC:Bun! Cât?

CG:Pi nu ştiu cât e! Cât să întinde… Mă întrebi pă mine? Nu ştiu acum! Adică după aia ştim. Înţelegi? Cât e. Adică mai e şi altcineva, nu numa …. Ai înţeles ce spun? Da!

BC:Am înţeles! Deci trebuie să contribui lângă altcineva! Bun!

CG:Nu ştiu… Nu…

BC:Cu cât trebuie să plătim? Că trebuie să mă pregătesc şi io.

CG:Nu ştiu, măi Cătăline! Ne spune la urmă omu cât e. Mai e încă cineva pentru chestia asta.

BC:A! Bun! Atuncea…

CG:Înţelegi? Da nu cred că mânâncă ăia de nu ştiu… Avioane! Înţelegi?

BC:Bun! Atuncea…

CG:La masă am io vin, am io whisky, deci astea nu ştiu… Astea-i mai scumpe, ştii şi tu.

BC:Da, mă, da. Am înţeles! Nu e vorba de produse şi de căcaturi, da? E vorba de bani. Bun! Cât!

CG:Plătim prin… nu ştiu cât e… Că….

BC:Pi şi atuncea cum rămâne? Rămâne să-mi spui pă urmă?

CG:Pi la urmă… Nu! La urmă, el trage linie ,, Atâta e!” Înţelegi? Şi vedem cum facem? Da? Ai înţeles? Da?

BC:Deci sâmbătă e treaba asta.

CG:Sâmbătă!

BC:Da, da io mai devreme de luni nu pot să vin cu banu. Că nu sunt aci.

CG:Nu mă, că oricum nu-i plătesc io! Nu… Stau să-i plătesc lu ăsta?

BC:Pi atuncea rămâne…

CG:Ce, io stau ca la ţigani?

BC:Gigi!

CG:Oameni pleacă, unu mai stă… Înţelegi? Ştii cum stă treburile la… Na!

BC:Gigi! Atunci rămâne stabilit…

CG:Da!

BC:Te bazezi pă mine să contribui alături de ălalaltu cu cât…

CG:Da!

BC:.. cu cât costă!

CG:Da! Da!

BC:Deci ăla pune jumate şi pun şi io jumate.

CG:Da, mă. Da!

BCI:Da?

CG:Da, da, da.

BC Da luni! Când mă întorc de la…

CG:Luni! Nu-i problemă…[…]

…………………………………………………………………………………….

CG:O sticlă de whisky n-ai şi tu pă undeva?

BC:Ba da, am o sticlă de whis…

CG:Nu, io am luat trei sticle, da să nu cumva să nu… să nu-mi ajungă…

BC:Da, mă, lasă că fac rost.

CG:Bă, am făcut socoteala… Fii atent! Da Jivă să fie! Am făcut socoteala…

BC:Jiva (CHIVAS – n.n) d-ăla de doişpe ani.

CG:Da. Dacă pune cinzeci fiecare… ştii o sticlă d-aia are şapteşcinci sau cât are? […]

………………………………………………………………………………………

BC:Pi atuncea, Gigi! Ca să fie treaba…

CG:Deci ă…

BC:Ca să fie treaba stabilită, uite cum îţi propun io, tu zici…

CG:Nu, zi-mi, zi-mi!

BC:… zici pă urmă dacă-i bine! După ce se termină toată treaba, da? Îmi dai un telefon scurt sau îmi dai un SMS, nu ştiu, şi îmi spui atât…

CG:Mă! Mai îmi spui…

BC:Atât!

CG:Io plec la aşa… Nu, nu! Ă… Mă! Dacă vine Nicoleta la tine, ce-i? Ţi-arată aia.. Ce? Care-i problema?

BC:Ce să vină Nicoleta?

CG:Pi nu să…

BC:Pot să vin cum zici tu mă!

CG:Ă?

BC:Pi cum zici tu, mă.

CG:Nu mă! Să vină ea, că-ţi dai seama că io nu pot să… Luni sunt la Parlament…

BC:A! Deci vine Nicoleta şi-mi spune…

CG:… vine vâ… şi-i arată lista, uite jumate-jumate! Aia e!

BC:Da. Păi jumate plătesc io, jumate plăteşti tu.

CG:Mare lucru! Da.

BC:Bun! Deci vine Nicoleta luni!

CG:Da! Luni! Că io nu mai pot să mă ocup! Că io miercuri am…

BC: Te mai întreb o dată şi să mor io dacă mai … acuma!

CG:Da, ieşim acuma.

BC:Dacă fac treburile astea, una cu…

CG:Mă! Am vorbit o vorbă!

BC:…când ai nevoie.

CG:Am vorbit! Io ce-am spus…

BC:.. şi cu Nicoleta…

CG:… să fim serioşi!

BC:…rămân şi io pă funcţia mea, da?

CG:Da! Pi nu ţi-am spus? Dacă nu…

BC:Pi dacă depinde de tine, io ce să fac?

CG:Da de cine mă, crezi că depinde? Ţi-a luat la… nu vezi că…[…]

…………………………………………………………………………………………..

C.G:Măi Cipriane! Pi ăsta să duce acuma e… Băi! Io am prieteni peste tot! Să duce acuma, ăsta… Cum îi zice? Care a vrut să ne adune? Să duce şi face el nu ştiu ce combinaţii pân presă, pân… Bă! Nu se poate…[…]

………………………………………………………………………………………..

CG: Io-ţi dau hârtie, mă! Nu înţelegi?

BC: Da, mă, da!

CG:Îţi dau hârtie că eşti de-al nostru. Ce vrei altceva?

BC:Bun! Ce vroiam io să-ţi spun…

CG:Ăştia o să-ţi ceară hârtie, tu nu vezi că… şi la… Peste tot acuma, că acuma din ianuarie sa… o să fie nişte….[…]

……………………………………………………………………………………….

CG:Şi în ianuarie, am o nevoie şi io. Nu io, partidul. În ianuarie fac o tabără d-asta politică, de-un porc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here