Parlamentarul USR-PLUS de Buzău, Emanuel Ungureanu, membru în Comisia pentru sănătate din Camera Deputaților, îi cere public ministrului Vlad Voiculescu să decidă urgent redeschiderea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, pentru toatele celelalte patologii, în condițiile în care, din primăvara anului trecut și până în prezent, unitatea a tratat exclusiv pacienți cu COVID. 

Nu e pușcărie, e spital!

Spitalul este închis din martie 2020. Au acces doar pacienții Covid deși spitalul are 400 de paturi, dar doar 48 de pacienți cu Covid la ora actuală: 25 cu forme medii, 35 pe secția ATI, doar 5 au nevoie de ventilație, iar 5 au forme foarte ușoare.
➡️Plătim 500 de angajați pentru 48 de pacienți.
Restul pacienților se tratează acasă sau la Buzău.
➡️Sunt propuneri de crearea a unor circuite separate trimise de manager-ul spitalului către DSP Buzău. Aceste circuite ar permite redeschiderea spitalului și pentru alți pacienți non-covid.
➡️Este criză de medici! Avem nevoie de diabetolog, medic ATI, medic pediatru, neonatolog, neurolog și un medic infecționist.
➡️Medicul infecționist este o doamnă în vârstă de 76 ani. Dacă se îmbolnăvește, spitalul va rămâne făra medic infecționist!
➡️Pentru medicii care doresc să se angajeze aici se acordă o primă de instalare și primăria poate oferi un apartament. Îi rog pe toți medicii care caută un loc de muncă să ia în considerare opțiunea Rămnicu Sărat. Este mare nevoie de voi!
➡️Este nevoie și de echipament medical – ventilatoare, monitoare, ecograf, aparat de radiografie mobil. Cererea de finanțare este de 9 milioane de lei și mă voi strădui să aduc banii pentru acest spital.

Nu uit ce am promis în campanie când am cerut redeschiderea acestui spital și îmi voi face datoria fată de buzoieni și fată de întregul sistem de sănătate. Am trimis și o interpelare în acest sens, acum câteva luni, către ministrul de atunci, Nelu Tătaru, dar nu am primit răspuns.

Îl rog pe Vlad Voiculescu să deschidă spitalul. Nu există motive pentru care acesta trebuie să rămână închis pentru pacienții non-covid. , a spus, printre altele, parlamentarul de Buzău, în LIVE-ul realizat din fața spitalului, pe pagina sa de facebook. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here