Președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, face un apel public la unitate în rândul populației, în contextul actual al problemelor grave și fără precedent cu care ne confruntăm de la începutul pandemiei.

Parlamentarul consideră că dezbinarea între români nu ajută în încercarea de a depăși criza din această perioadă, iar umanitatea ar trebui să primeze.  

Nu este prima dată când trag un semnal de alarmă în ceea ce privește dezbinarea noastră ca popor!
Fenomenul urii între semeni pare că este tot mai adânc sădit între noi.

Pandemia #Covid19, care ar fi trebuit să trezească spiritul de solidaritate și unitate, a creat mai degrabă o prăpastie între cei care cred și cei care nu cred în răspândirea virusului, sau în vaccinare ca antidot al pandemiei, sau în faptul că spitalele sunt pline și sistemul de sănătate e în colaps din cauza zecilor de mii de cazuri de infectări.

Lupta urii care se traduce, azi, în criză economică, politică, criză de sănătate și pune în pericol comunități, nu doar indivizi.

Am auzit mii de păreri, am asistat și am participat la zeci, poate chiar sute de dezbateri, în ultimii doi ani.

Am fost prezent în mijlocul evenimentelor la începutul pandemiei, am suferit alături de oameni dragi care s-au îmbolnăvit.

Probabil, am trăit și eu ce a trăit majoritatea românilor, de la începutul pandemiei până astăzi, însă pentru mine este îngrijorătoare ura cu care mulți dintre noi reacționează la adresa celorlalți.

Suntem diferiți, gândim și avem credințe diferite, dar umanitatea nu trebuie să dispară din mintea și sufletul nostru.
Criticăm, ne plângem și judecăm, lovim în sistemul de stat, în medici, în Biserică, în bătrâni, sau în cei mult mai tineri. Toate astea în timp ce românii ne mor pe holurile spitalelor, în ambulanțe, în dureri cumplite, fără aer.
Trebuie să ne oprim din atitudinea critică și să ne fim alături!
E mai simplu, e mai firesc, e uman și, mai ales, e mai sănătos pentru noi ca popor.” , este mesajul transmis de parlamentarul buzoian. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here