Cezar PREDA -6
Deputatul PNL Cezar Preda îi cere premierului Victor Ponta să se implice în cazul noii maternități din Buzău pentru ridicarea căreia s-au cheltuit milioane de euro, dar care nu este funcțională, deși șantierul s-a încheiat iar construcția este finalizată demult. Deputatul liberal buzoian îi cere premierului Victor Ponta să dispună o anchetă la finalul căreia să se pronunțe asupra oportunității ca o asemenea investiție să rămână în sarcina autorității județene:
„Clădirea Maternității din Buzău, în care s-au investit, până în prezent, peste 16 milioane de euro, rămâne și astăzi, după doi ani de la inaugurare, nefolosită. Deși fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, senatorul PSD Victor Mocanu, a tăiat, în anul 2012, panglica acestei maternități, fără a avea avizele sani¬tare necesare și a plătit de la buget sute de mii de euro pentru a achiziționa și a închiria aparatură medicală, la prețuri foarte mari, astăzi, în 2015, lucrurile sunt în același stadiu. Mai mult, după o asemenea investiție în reabilitarea maternității din Buzău, autoritățile locale vin astăzi și spun că nu există parcare pentru ambulanțe, iar pentru rezolvarea problemei cer votul consilierilor pentru alți bani. De atunci și până în prezent, aceste solicitări financiare împovărează, fără discernământ, bugetele județului Buzău.
În acest moment, maternitatea din Buzău, care nu a fost niciodată reabilitată, funcționează pe un amplasament de aproape un hectar, iar cea nouă, făcută în grabă, pe doar jumătate din suprafață. Potrivit raportului Camerei de Conturi, vechea conducere a Consiliului Județean a plătit aproximativ 51 de mii de lei pentru lucrări neefectuate la noua maternitate. De atunci, această unitate încă își așteaptă noile dotări, dar și parcarea, care nu a fost inclusă în proiectul inițial de modernizare a unității medicale.
De aceea, consider că punerea în funcțiune a noii maternități este imperios necesară, însă, în aceste condiții, speranța buzoienilor de a avea o locație medicală nouă este o deșertăciune, atâta vreme cât finanțarea acestei maternități este încă o necunoscută. Este inadmisibil să începi un astfel de obiectiv de investiții, dar să nu ai în vedere faptul că dotările și parcarea sunt elemente esențiale. Chiar și în prezent, Consiliul Județean solicită finanțare pentru parcare și achiziții conexe.
Indiferent ce argumente ar dori să ne servească conducerea Consiliului Județean Buzău privind această situație, domnule prim-ministru, vă solicit să dispuneți un control care să lămurească câteva aspecte: considerați că valoarea la care s-a ridicat investiția reflectă realitatea?; care este termenul la care obiectivul poate fi funcțional?; considerați că, felul în care s-a gestionat investiția până acum, dă dreptul în continuare autorităților locale să se ocupe în continuare de finalizarea ei?”, arată deputatul PNL Cezar Preda în întrebarea adresată premierului Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here