PREDA Cezar

Deputatul PNL, Cezar Preda, a declarat vineri într-o conferință de presă că moțiunea PNL împotriva Guvernului Ponta ce va fi dezbătută și votată în Parlament marțea viitoare era un demers obligatoriu, pentru onoarea și interesul României, precizând totodată că Victor Ponta nu mai poate gestiona fondurile publice și lupta împotriva evaziunii fiscale, având în vedere că el este trimis în judecată.
”Era obligatoriu sa fi fost introdus moțiunea de cenzură în momentul în care prim – ministrul unei țări europene e trimis în judecată, e obligatoriu indiferent de ce calcule se fac în momentul depunerii moțiunii. Premierul, cel mai mare ordonator de credite din România nu poate gestiona funcția pe care o ocupă în condițiile in care e trimis în judecată pentru infracțiuni care se pliază pe atribuțiile funcției sale. Nu poate fi prim ministru, să gestioneze fonduri publice, să gireze și să gestioneze lupta împotriva evaziunii fiscale, atât timp cât e trimis in judecată” a declarat Cezar Preda.
Parlamentarul de Buzău a adăugat că orice funcționar public ar fi fost suspendat din funcție dacă ar fi fost trimis în judecată pentru infracțiuni care au legătură cu atribuțiile de serviciu.
Deputatul PNL Cezar Preda s-a referit și la șansele pe care le are moțiunea să treacă la votul de săptămâna viitoare: ” Ce calcule politice și ce șanse are? Depunerea moțiunii a fost un demers obligatoriu, cât de mare va fi interesul național al tuturor partidelor din Parlament vedem marți. Am clamat interesul național în orice ipostază, vom vedea marți dacă aceste 2 cuvinte devin desuete în limbajul românesc, dacă se umplu sau se golesc de conținut. Dacă marți nu vor vota toți cei care folosesc sintagma ”interesul național” devin necredibili pentru că înseamnă că nu e interes național ci politicianist, o vrăjeala, să le spui românilor că ce faci pentru ei, dar de fapt faci pentru tine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here