adi-mocanu2-268x300[1]
Deputatul PSD de Buzău, Adrian Mocanu, a făcut o trecere în revistă a rezultatelor obținute de Guvernul Ponta, punând în antiteză ceea ce a reușit să facă până acum și ce se prefigurează a face Executivul Cioloș.
Mocanu spune că în timp ce cu Ponta la Palatul Victoria, românii au avut parte de creșteri salariale, Guvernul Cioloș se caracterizează, cel puțin până acum, prin ”stângăcie”.
”Pare o intrebare deplasata, avand in vedere ca instalarea noului Guvern s-a petrecut cu putin timp in urma. De asemenea, pare o intrebare inoportuna daca este sa luam in calcul sustinerea pe care, pana si partidul din care fac parte, la nivel de conducere, evident, i-a promis-o in Parlament. Cu toate acestea, eu cred ca intrebarea este relevanta din urmatoarea perspectiva: Cabinetul Ciolos are nesansa de a concura cu un Guvern anterior care, in ciuda manipularilor grosolane, a scenariilor aruncate in capul opiniei publice, s-a remarcat prin faptul ca a avut, pentru prima data in ultimii zece ani, rezultate pozitive palpabile, rezultate semnificative. As vrea sa ne amintim fie si numai capitolul salarial. Personalul didactic a avut parte de reglementari prin care a primit, intr-un singur an, trei majorari salariale: doua de cate 5 la suta in martie si septembrie pentru dascali si de 12 la suta pentru personalul nedidactic in luna august, ultima majorare fiind cea de 15% de la 1 decembrie pentru toti cei care lucreaza in invatamant. Cumuland aceasta situatie, in invatamant, am avut in 2015 salarii cu 26 la suta mai mari. Dupa profesori, invatatori si personal nedidactic din unitatile de invatamant, si bugetarii din sectorul medical au fost avuti in vedere de Guvernul Ponta, care, prin Ordonanta de Urgenta privind majorarea, de la 1 octombrie, a salariilor din sistemul sanitar, a facut ca angajatii din Sanatate, Asistenta Sociala si angajatii serviciilor de expertiza medicala sa primeasca salarii majorate cu 25 la suta. Au urmat angajatii din administratia publica, din Jandarmerie, Politie, din ISU, din cadrul unitatilor de cultura si teatru. Toti acestia au primit salarii marite cu 10 la suta incepand cu 1 decembrie 2015.
Guvernul Ponta a lucrat ca la carte, favorizand in primul rand cresterea economica a Romaniei si, odata acest lucru realizat, crescand nivelul de trai al populatiei. Cresterea economica a Romaniei a putut sustine toate majorarile de venituri ale populatiei”, a declarant deputatul PSD Adrian Mocanu.
În același context, parlamentarul buzoian a transmis un mesaj de alarmă: nu trebuie să ne așteptăm la rezultate fantastice din partea Executivului Cioloș.
”Cum se pozitioneaza actualii guvernanti fata de aceasta situatie? Deocamdata cu stangacie, nereusind sa faca nimic senzational, fiind prizonierii „cuminteniei” pe care au jurat-o PSD-ului contra sustinerii in Parlament. Ramane de vazut daca Cabinetul Ciolos va rezista pana la alegeri. In mod cert, nu este Guvernul care sa aiba conditiile pentru a avea acelasi tip de strategie si de putere decizionala pe care le-a avut Guvernul Ponta. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa ne asteptam la rezultate fantastice, la cresteri de salarii si pensii, la imbunatatire economica, ci doar la un regim tranzitoriu, care sa pregateasca noua situatie politica din 2016”, a conchis senatorul PSD de Buzău, Adrian Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here