Veste devastatoare pentru angajaţii Ministerului Administraţiei şi internelor. Norma de hrană a poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor buzoieni se va reduce în luna aceasta cu 550 de lei, din circa 650-680 de lei, cât era până acum. Este decizia MAI care a trimis în teritoriu în această dimineaţă o circulară prin care înştiinţează şefii de inspectorate de poliţie, jandarmi şi ISU că pentru a se încadra în alocările bugetare pentru primul semestru este necesară tăierea drastică a sumei pentru norma de hrană.

marinVestea a provocat o undă de şoc la nivelul conducerii celor trei instituţii militarizate din judeţ. Comisarul şef Ion Marin, comandantul IPJ Buzău a declarat pentru Jurnalul de Buzău: ” sunt oameni care nu vor mai primi mai nimic luna aceasta, oameni care au făcut rate la bănci şi care oricum luau salariul diminuat în urma reducerilor cu 25%, luau 600-700 de lei, acum nu ştiu ce vor face” . IPJ Buzău are 900 de angajaţi iar economia care se va face luna aceasta prin reducerea normei de hrană este de aproape jumătate de milion de lei.

danut nicolae1La rândul său şeful ISU Buzău, colonel Dănuţ Nicolae are în subordine 450 de angajaţi cărora trebuie să le dea vestea tăierii normei de hrană. „Ne afectează într-un mod neplăcut acest ordin, avem angajaţi care au rate la bănci dinaintea intrării în criză, oamenii le-au reeşalonat după tăierile salariale, acum se va vedea efectul reducerii salariului pe acesată lună prin tăierea drastică a normei de hrană, prin notificările pe care le vor primi de la bănci. Situaţia e şi mai delicată în cazul în care ambii soţi sunt bugetari şi lucrează în structurile MAI”,  a declarat şeful ISU Buzău. Econmia făcută prin reducerea normei de hrană la ISU Buzău este de 247 500 mii lei.

micheten1La Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, neplăcuta veste s-a răspândit repede. Lt col. Florin Micheten, comandantul instituţiei care asigură ordinea şi liniştea publică a catalogat ordinul ministrului drept incredibil. ” Fac o evaluare la acest moment a situaţiei angajaţilor, nu e deloc o măsură care să poată fi înţeleasă de ei, am oameni care au datorii pentru casă, nu ştiu cum se vor descurca, încerc să găsesc soluţii”. IJJ  Buzău are aproximativ 400 de angajaţi iar economia care se face la această instituţie prin reducerea normei de hrană este de circa 220 de mii de lei. În total structurile MAI din judeţul Buzău vor plăti mai puţin luna aceasta angajaţior aproape un milion de lei. Ordinul spune că sumele reţinute în iunie vor putea fi recuperate în trimestrul al 3-lea dacă ministerul de finanţe va face alocări suplimentare la acest capitol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here