Fiul cuplului dictatorial Nicolae şi Elena Ceauşescu a venit în 1976, la baza militară de la Bobocu, judeţul Buzău, pentru a-și lua brevetul de zbor.

Piloţii care l-au avut coleg pe copilul dictatorilor au trăit o adevărată aventură timp de şase luni, presărată cu ameninţări venite de la securişti.

„Când au aflat că vine Nicuşor, ne-au făcut rapid instractajul, și ne-au spus că fără poker, distracţii sau bancuri că altfel toată lumea zboară în frunte cu mine! Ne-a ameninţat comandantul. Numai să sufle careva şi o să vă blestemaţi zilele. El venise să facă şi armata, dar era interesat mai mult să-şi ia brevet de zbor pentru avionul primit cadou. Cu toate astea ţinea la micile distracţii. Avea două maşini: un Audi şi un Renault cu care pleca glonţ, când avea chef, la Bucureşti. De multe ori venea însoţit de prieteni şi femei extrem de cochete. Veneau maşini speciale care îl aprovizionau cu lăzi de băutură, jucau poker şi trăgeau chefuri până la ziuă”, a povestit comandorul în rezervă Marcel Smoleanu. Surprinzător este faptul că foștii colegi spun că Nicu Ceaușescu nu s-a comportat niciodată cu superioritate. Din contră, acesta le-a făcut aviatorilor mici caduri, dându-le chiar și țigări când aceștia rămâneau fără, scrie Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here