ceata

Polițiștii vin cu o serie de precizări și recomandări, dat fiind că se anunță dimineți și seri cu ceață iar vizibilitatea redusă poate fi un adevărat pericol pentru participanții la trafic.

”Întrucât ceaţa își face simțită prezența și pe raza județului Buzău le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să circule cu viteză redusă, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, recomandăm conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!” transmit polițiștii .

Totodată, poliţiştii rutieri vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

”Pietonilor le atragem atenția că trebuie să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou! Totodată, trebuie să fiți atenți și la copii, care nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!”, mai transmit polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here