rosioruDirectia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se confrunta de la inceputul anului cu un fenomen ingrijorator. In doar o luna de zile, 6 angajati din care doi cu studii superioare au parasit institutia pentru a merge catre alte locuri de munca mai bine platite.

„Pana la acest moment, in doar o luna avem 6 demisii. Persoanele cu studii superioare si-au gasit locuri de munca mai bine platite in Bucuresti iar restul in afara tarii. Sunt insa locuri de munca mai bine platite in cadrul fundatiilor si aici in tara. Daca in cadrul Directiei erau platiti cu aproximativ 800 de lei, unii s-au dus la salarii triple,”a declarat Claudia  Rosioru, directorul general al DGASPC.

Fenomenul este unul ingrijorator pentru ca personalul de specialitate se formeaza cu mare greutate si intr-un timp indelungat.

„Doua dintre demisii sunt personal de specialitate cu studii superioare-asistenti sociali. Este foarte greu sa formezi un angajat in munca de asistenta sociala pentru ca este un domeniu extrem de sensibil. O decizie care nu este luata intr-un mod extrem de pertinent poate duce la o situatie in care un copil poate fi expus unui risc major. E nevoie de persoane cu experienta, cu capacitate de a-si asuma responsabilitatea, cu capacitatea de a evalua si din punct de vedere psihologic si din punct de vedere social si de a evalua situatia dincolo de ce ne lasa beneficiarii sa vedem,”a incheiat directorul general al DGASPC Claudia  Rosioru.

Ciprian STERIAN

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/02/Cecilia-ROSIORU1.mp3|titles=Cecilia ROSIORU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here