Convocarea directorilor de scoli din judet ieri de catre Inspectoratul Scolar Judetean la initiativa deputatului Cezar Preda s-a lasat cu discutii aprinse in afara temelor propuse de organizatori. Initial, profesorii fusesera convocati de ISJ pentru discutii pe marginea metodologiei si calendarului miscarii personalului didactic punct care nu a durat mai mult de 10 minute si care a fost urmat de o dezbatere a initiativelor legislative propuse spre finalul anului trecut de catre deputatul Cezra Preda.
Prezent la sedinta, liderul SIP Buzau, profesorul Ion Dobre i-a reprosat deputatului buzoian ca ISJ nu a informat profesorii cu adevaratul motiv pentru care au fost chemati in Amfiteatrul Liceului Mihai Eminescu dar si ca urmareste sa isi faca campanie electorala pe seama dascalilor si ca temele cu adevarat arzatoare pentru invatamant sunt cu totul altele decat ceea ce propune deputatul pedelist.
In replica, deputatul Cezar Preda i-a sugerat liderului de sindicat sa paraseasca sala daca nu gaseste interesanta dezbaterea propusa de el:
“ Nu am facut politica cu dumneavoastra si nu fac pentru ca este o tema de interes national. Cred ca, in cuvantul meu nu am avut absolut nimic care sa contravina interesului dumneavoastra, al elevilor si al parintilor. Va rog din tot sufletul, cand se vine la o adunare daca sunt oameni carora nu le place in momentul in care se discuta ceva eu unu m-am ridicat si am plecat. Inseamna ca nu e adunarea in care sa ma regasesc cu asteptarile pe care le am. Nu se intampla sa sparg adunari. Astea se fac la mitinguri sau la alte chestiuni. Adunarile la care particip si nu sunt interesat de ele eu ma ridic si plec pentru ca ele nu au nici prezenta nici consecinte”- a declarat Cezar Preda.

La auzul indemnului adresat de Preda, liderul SIP Buzau, profesorul Ion Dobre a parasit sala nu inainte de a-si cere scuze pentru jigniri si de a-i reprosa deputatului mai multe exemple din Legea Educatiei contestate de cadrele didactice.
Dezbaterea a continuat pana in jurul orei 18.00 chiar daca pe parcurs mai multi profesori au ales sa plece de la dezbateri inainte de finalizarea lor.

Ciprian STERIAN

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/01/Cezar-PREDA5.mp3|titles=Cezar PREDA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here