Consilierii judeţeni au fost convocaţi astăzi la şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi au fost trei puncte, două dintre ele fiind contestate de către consilierii PP-DD şi PDL. Cu tot scandalul, proiectele au trecut prin plen, fiint aprobate de majoritatea aleşilor judeţeni.

Proiectele de hotărâre, trecute pe Ordinea de Zi şi supuse aprobării au fost în număr de trei: 1. Aprobarea promovarii proiectului „Program de intervenţii integrate pentru şomeri – certitudinea unui viitor durabil” în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul de intervenţie 5.1 – Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare. 2. Măsuri de implementare a proiectului „Reconstrucţie ecologică forestieră pe terenuri degradate în perimetru de ameliorare Gheraseni, comuna Gheraseni, judeţul Buzau”. SUPLIMENTAR: 3. Aprobarea participării Consiliului Judeţean Buzău în calitate de coorganizator al Etapei a V-a a Campionatului Mondial de Enduro.

Şedinţa extraordinară de astăzi de la Consiliul Judeţean a fost boicotată de coaliţia formată între consilierii PDL şi PP-DD care au contestat două dintre cele trei puncte aflate pe ordinea de zi. Cel mai vehement contestatar a fost Eduard Dumitraşcu, din partea PP-DD care a făcut referire la faptul că unul dintre partenerii programului de intervenţii integrate pentru şomeri este cercetat într-un dosar instrumentat de DNA. “Cele două puncte, şi mă refer aici la primul şi la ultimul, le susţinem dar haideţi să le facem cum trebuie. Campinatul Mondial de Enduro este un eveniment marcant al judeţului, cred că va fi unul din principalele evenimente sportive ale anului. Nu poţi, un asemenea eveniment să îl tratezi în asemenea manieră. Un eveniment internaţional, tu intri copartener cu mai puţin de 24 de ore înainte? Iar la primul punct, dacă noi considerăm că doar pentru a accesa fonduri europene trebuie să luăm parteneri persoane fizice sau societăţi cercetate de DNA sau DIICO, nu considerăm acest lucru a fi un lucru bun”, şi-a motivat Eduard Dumitraşcu votul împotrivă la cele două pucte mult discutate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cristi Bâgiu a explicat de ce a convocat această şedinţă extraordinară şi consideră că voturile împotrivă sunt îndreptat atât împotriva punctelor de pe ordinea de zi, dar mai ales împotriva buzoienilor.

“A fost un mod greşit de a pune problema. Totul a fost transparent, într-adevăr termenul redus la depunerea unui proiect pe fonduri europene, acest motiv a dus şi la organizarea acestei şedinţe extraordinare. Toate întrebările au fost puse, lămurite, au fost luate şi în discuţiile pe care ieri le-au avut. Aceste declaraţii au fost doar mediatice. În primul punct este vorba despre crearea de locuri de muncă pentru 1000 de buzoieni. De ce nu vrem să înţelegem că este o prioritate a buzoienilor crearea de locuri de muncă. Modul în care sunt gestionaţi banii este verificat în orice proiect European. Nu înţeleg de ce au fost aceste discuţii”, a declarat Cristi Bâgiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Cu tot scandalul, proiectele au trecut prin plen, fiint aprobate de majoritatea aleşilor judeţeni şi anume, 19 voturi pentru şi 11 împotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here