O echipă de experţi din Rusia se află în România pentru verificarea capacităţii de apărare a Armatei României. Ministerul Apărării Naţionale trasnmite că vizita de evaluare, care se face la Divizia 2 Infanterie Buzău, în perioada 27 – 29 aprilie, a fost cerută de Federaţia Rusă, în baza Documentului de la Viena 2011 privind unele măsuri de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE.

Echipa de experţi din Rusia verifică capacitatea de apărare a României. Este vorba despre o vizită de evaluare și trei inspecții la Divizia 2 Infanterie Buzău. Ministerul Apărarii Naţionale arată că vizita se încadrează în categoria activităților de rutină prevăzute de Documentul de la Viena, prin care fiecare Stat Participant la OSCE și-a asumat acceptarea a cel puțin patru activități de verificare pe parcursul unui an. Conform uzanțelor tratatului internațional, echipa din Federația Rusă este însoțită, pe timpul vizitei, de o echipă specializată reprezentând partea română, condusă de Direcția Controlul Armamentelor și Verificare din Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (structură aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Interne) în compunerea căreia intră și personal din cadrul Ministerul Apărării Naționale, în baza unui cadru de cooperare interinstituțională.

Oficialii MApN susţin că vizitele de evaluare efectuate de delegațiile țărilor OSCE pe teritoriul celorlalte țări membre ale organizației contribuie, în cadrul unui pachet mai larg de măsuri asumate în cadrul OSCE, la promovarea deschiderii şi transparenţei în activităţile militare.

« Ministerul Apărării Naționale promovează în mod constant o politică de deschidere și predictibilitate în ceea ce privește activitățile militare, contribuind astfel la respectarea obligațiilor asumate de România, în calitate de membru OSCE, în sfera transparenței militare », se arată în comunicatul MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here