Rupere de nori in jurul orei 20 in zona de deal si munte a judetului Buzau. Din cauza cantitatii mari de apa cazute, drumul national 10 care leaga Buzaul de Brasov a fost acoperit pe doua portiuni de aluviuni , trunchiuri de copaci si mal. Pentru ca circulatia era aproape imposibila, apa pe carosabil masurand si o jumatate de metru, politistii de la serviciul rutier au oprit traficul aproape doua ore.
P6160011Vijelia insotita de tunete si fulgere, a durat aproape o ora. Cantitatea de apa cazuta in acest interval a fost suficient de mare cat sa dea peste cap circulatia.
Rafala de apa cazuta din cer a maturat tot ce a intalnit in cale pe versanti: pamant si trunchiuri de copaci pe care le-a adus in carosabil. Un autoturism surprins de viitura s-a rasturnat, insa, din fericire nu au fost victime. Drumarii au intervenit cu utilaje ca sa largeasca santurile de scurgere.
Inginerul Gheorghe Mitrea, seful districtului Magura a sectiei de Drumuri Nationale spune ca: ” din cauza canalelor infundate nu s-au putut scurge apele venite de pe versanti, au inundat carosabilul si acum trebuie sa largim canalele de scurgere ”
Ca sa evite producerea unor accidente , doua filtre de politie au blocat accesul soferilor la iesirea din Buzau si la iesirea din localitatea Unguriu, sfatuindu-i pe perticipantii la trafic sa foloseasca rutele ocolitoare.
Dupa ce utilajele de la drumuri nationale au curatat carosabilul, in jurul orei 22,30 traficul a fost reluat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here