Astăzi, 6 septembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

➢ Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2377;
➢ Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1849;
➢ Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 88;
➢ Număr persoane în carantină la domiciliu:357;
➢ Număr persoane aflate în izolare la domiciliu:251.
➢ Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 2 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.
➢ Pacienții nou confirmați au vârste de 66 și 68 de ani.
➢ Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
Au fost înregistrate doua decese in rândul pacienților confirmați Covid-19:
– DECES NR 87: pacienta in vârsta de 59 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgentă Buzau cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată cu SARS CoV-2 și rămâne internata pe secția ATI. Pe fondul comorbidităților și simptomelor, survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficienta cardiaca, diabet zaharat, hemiplagie, accident vascular cerebral sechelar.
– DECES NR 88: pacient in vârsta de 67 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgentă Buzau cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată cu SARS CoV-2 și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat, boala coronariana ischemica, insuficienta cardiaca, bronhopneumopatie cronica obstructiva.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here