Procurorii DIICOT Prahova, însoțiți de jandarmi au ridicat ieri doi elevi din comuna Lopătari. Oamenii legii au mers la liceul din localitate pentru a lua un elev de clasa a VIII-a și unul de clasa a IX-a, fără a da explicații profesorilor. De asemenea, reprezentanții DIICOT au descins la locuințele celor doi, de unde ar fi ridicat calculatoarele și telefoanele mobile. Surse spun că ancheta a fost declanșată după ce anchetatorii au depistat schimburi de mesaje între doi elevi, prin care unul dintre ei îl coopta pe celălalt în teribilul joc Balena Albastră. Surse din rândul elevilor spun că îndemnul era de a-și trasa cu lama pe braț conturul balenei.

Cei doi au fost aduși la sediul IPJ pentru audieri. Totodată, le-au fost confiscate telefoanele mobile și calculatoarele, de pe care urmează să fie extrase toate mesajele și conversațiile purtate în jurul acestui subiect.

Inspectoratul Școlar și conducerea liceului au demarat propriile anchete, pentru a stabili cum a intrat primul dintre elevi în acest joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here